ALMERE - Almere City FC speelt vrijdagavond zijn volgende wedstrijd in de strijd om promotievoetbal, in een wedstrijd waarin directe concurrent SC Cambuur de tegenstander is. De Leeuwarders staan op hetzelfde aantal punten als City, dus voor het eerst ooit winnen in de Friese hoofdstad kan een cruciale stap richting de play-offs zijn.

Wisselvalligheid troef
De ploeg van René Hake kent een wat wisselvallig seizoen. Na vijf speelrondes grepen de Friezen de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie gegrepen, maar daarna zette een vrije val in. Vooral kort na de winterstop werden er weinig punten gepakt, en op het dieptepunt resulteerde dat in een schamele vijftiende rangschikking.

Sinds een paar wedstrijden lijkt SC Cambuur de weg omhoog echter te hebben gevonden. De laatste vier wedstrijden gingen niet verloren en er werd zelfs drie keer op rij gewonnen. Inmiddels wordt dan ook de negende plaats bezet, en doet de ploeg uit ‘Ljouwert’ weer volop mee om de play-offs.

Sam en Xavier
Mannen in vorm aan Friese kant zijn zonder meer doelman Xavier Mous en spits Sam Hendriks. Laatstgenoemde schoot in de afgelopen drie wedstrijden vier goals in de touwen en is dus goud waard voor SC Cambuur. Datzelfde mag gezegd worden van Mous, die werd genomineerd voor het Bronzen Kampioensschild voor beste doelman van de derde periode.

Statistiek doorbreken
De statistiek van wedstrijden tussen Almere City FC en SC Cambuur in Leeuwarden lijkt er niet eentje om aan te refereren maar om te doorbreken. Van de tien ontmoetingen in het Cambuurstadion won City er namelijk niet één. Sterker nog, er werd zelfs nog nooit een punt mee teruggenomen naar Almere. In het kader van ‘eens moet de eerste keer zijn’ gaan de mannen van Ole Tobiasen er alles aan doen om de zo belangrijke winstpunten te pakken.

Ongekende spanning
In de bizarre competitie die de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen is kan het dat het puntenaantal van de nummer twaalf na 30 speelrondes gelijk is aan dat van de nummer acht, en slechts één punt lager ligt dan dat van de nummer zes. Werkelijk alles is nog mogelijk, en met het op papier makkelijke schema dat de Almeerders nog wacht lijkt promotievoetbal meer dan haalbaar.

Oude werkgever
Verschillende spelers van Almere City FC nemen het op tegen oude bekenden. Ricardo Kip speelde van 2016 tot 2018 in totaal 45 wedstrijden voor de Geel-Blauwen. Jergé Hoefdraad kwam van 2015 tot 2017 tot precies 50 caps in Leeuwarden. Delvechio Blackson speelde in het seizoen 2016-17 vijftien wedstrijden voor Cambuur, en speelde daarvoor nog in Jong SC Cambuur. Bij Cambuur spelen geen voormalig City-spelers.

Ally vs. Camigo, part 2
Naast een ongetwijfeld spannend duel tussen beide voetbalteams, wacht in Leeuwarden ook een zomogelijk nog spannender duel tussen onze eigen Ally de Aap en de Cambuur-mascotte Camigo. De titanenstrijd van de thuiswedstrijd – want zo mag de strijd van Camigo tegen de titaan Ally toch wel genoemd worden – krijgt een vervolg in de rust van SC Cambuur – Almere City FC. Een penalty shoot-out moet voor eens en voor altijd de strijd beslechten!