ALMERE - Acht jaar terug verhuisde Rugby Club Bulldogs vanuit Almere Haven naar het prachtige Fanny Blankers Koen sportcomplex, waar zij de beschikking kregen over een goed geprepareerd natuurgras speelveld. Een verhuizing heeft altijd impact op een vereniging en samen met de vrijwilligers is gewerkt aan een geweldige clubcultuur, goede sportprestaties en de groei van het aantal leden en vrijwilligers. Daarbij is altijd gekeken naar de vraag of de groeiwensen te verwezenlijken zouden zijn op de bestaande ruimte.

Het aantal leden van de vereniging is de afgelopen jaren goed doorgegroeid, ook in de afgelopen vreemde jaren. Daarmee moest de club gaan nadenken over het moment dat de vereniging uit zijn jasje zou gaan groeien. De gemeente van Almere was bekend met de ambities van de club en heeft meegedacht over de mogelijkheden. De uitbreiding van het aantal speelvelden op de huidige locatie werd de wens van de club, maar alleen bij een stabiel aantal leden stabiel, om geen onnodige financiële risico's te nemen bij de aanzienlijk hogere kosten van een extra speelveld. Twee jaren terug was die clubsituatie goed stabiel en werd de aanvraag voor uitbreiding bij de Gemeente ingediend. Het jaar daarop kreeg de club een positieve reactie en kon gestart worden met de aanleg van een volledig geprepareerd tweede rugbyveld.

Dit najaar werd de aanleg afgerond, al moesten de leden van de club met het bespelen nog wel wachten op het moment dat de grond volledig was ingewerkt. Nu ook de lichtmasten en doelpalen op hun plek staan en het gras sterk genoeg is om te kunnen worden betreden, was het tijd voor een officiële opening. Met het doorknippen van een rood lint was het tweede rugby speelveld in Almere officieel een feit. Rugby Club Bulldogs Almere behoort met de twee velden direct tot de grotere rugby locaties in Nederland. Deze velduitbreiding brengt ook direct nieuwe mogelijkheden met zich mee. Vanuit de Rugby Bond kwam dan ook al snel de vraag of de trainingen van de landelijk nationale jeugdselectieteams in november door Almere kunnen worden gefaciliteerd, waaraan de club gelukkig gehoor kon geven.

De club is trots op de mooie positieve stappen die afgelopen jaren samen met de spelers, vrijwilligers en gemeente zijn gezet en de mogelijkheden die er met twee velden op rugby gebied zijn in Almere, de sportstad van Nederland.