Krav Maga Noord-Holland (KMNH) bestaat 10 jaar. Sinds kort worden ook trainingen gegeven in Harlingen en Franeker. Wat is Krav Maga eigenlijk? Krav Maga betekent contactgevecht. Het is een systeem van vecht- en zelfverdedigingstechnieken. Wat is gebaseerd op eenvoudige, natuurlijke bewegingen en instinctieve reacties. De trainingen zijn erop gericht om je bewust te maken van de omgeving en bedreigende omstandigheden te kunnen inschatten, liefst nog voor een aanval is ingezet. Krav Maga leert cursisten zichzelf te beschermen om zoveel mogelijk potentieel gevaarlijke of gewelddadige situaties aan te kunnen en reikt psychische en verbale methoden aan die geweld kunnen voorkomen. Veel meer (praktische) informatie vind je op: www.kravmaga-noordholland.nl.

Een proefles, waarom niet?
Waarom zou je niet kennis maken met deze unieke zelfverdedigingssport? Je kan zelfs in zes dagen je eerste gradatie halen! Misschien is het goed, en zeker leuk om een keer een proefles te doen. Dat kan in Noord-Holland en Friesland op maar liefst 29 locaties! Op de website vind je in jouw buurt de trainingsmogelijkheden, de lestijden en hoe je je kan aanmelden voor een gratis les. Je kan ook meteen een grotere stap zetten: op 27, 28 en 29 maart en op 3, 4 en 5 april a.s. kan je in een zesdaagse Intensive Course (IC) belangrijke basisbeginselen van Krav Maga onder de knie krijgen. De IC’s zijn ook zeer geschikt voor bedrijven en groepen. En dan is er ook nog een officieel certificaat en een Krav Maga-shirt voor je om te bevestigen dat je het eerste level P1 in Krav Maga hebt behaald! Boek nu jouw gratis proefles via deze link.

Wat nog meer?
Naast de reguliere trainingen biedt Krav Maga Noord-Holland speciale lessen en cursussen aan. We noemden al de Intensive Course. Er zijn enkele keren per jaar Specific Intensive Courses (SPIC’s): bijvoorbeeld trainingen in verdediging bij aanvallen met pistolen en geweren (Guns and Long Rifle attacks). Gerenommeerde trainers uit binnen- en buitenland zijn geregeld te gast om cursisten te trainen op belangrijke technieken in Krav Maga en aanverwante sporten, zoals kickboksen en grond vechten.
Krav Maga Noord-Holland stelt ook trainingsprogramma’s samen voor speciale groepen zoals politiemensen, beveiligingsfunctionarissen en mensen die in risicovolle situaties in staat moeten en willen zijn om zichzelf te verdedigen.

Voor wie?
Heel belangrijk: Krav Maga is er voor iedereen. Er zijn al trainingen voor kinderen vanaf 5 jaar. Er zijn deelnemers die (bijna) 70 jaar zijn. Bij ons trainen meisjes en jongens en vrouwen en mannen. Er is een speciale training voor vrouwen die nog even willen wachten met gemengde trainingen. Op verzoek kunnen groepen trainingen op maat aanvragen.

Nieuwsbrief en webshop
Vier keer per jaar verschijnt de digitale KMNH Nieuwsbrief. Via de website kan je aangeven dat je die wilt ontvangen in je e-mail. Natuurlijk is KMNH ook te volgen via Facebook. De Nieuwsbrief houdt je op de hoogte van (vakantie)lesroosters, IC’s, SPIC’s, extra trainingen en alles wat belangrijk is voor je. Elke Nieuwsbrief bevat een kort interview met mensen die Krav Maga doen.
Via www.kravmaga-shop.nl kan je de webshop openen. Daar vind je de voorgeschreven beschermingsproducten zoals een bitje, tok, scheenbeschermers en bokshandschoenen. Maar er zijn ook heel veel andere kleding- en sportartikelen te zien die het deelnemen aan Krav Maga extra veilig en leuk maken.