ZEIST - Er bestaat nog steeds een kans dat de competities in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie afgerond gaan worden. De UEFA (Europese voetbalbond) heeft besloten om het huidige seizoen 2019-2020 op te schorten tot 3 augustus. De bond staat hiermee toe dat competities ook na 1 juni worden afgemaakt. Dinsdag liet premier Rutte weten dat er in ieder geval nog tot 1 juni geen betaald voetbal zal zijn in verband met de verlengde maatregelen met betrekking tot de corona-crisis.


De KNVB heeft laten weten dat de competities in dit geval in de tweede helft van juni moeten worden hervat om de einddatum van 3 augustus te behalen. "Daarbij blijft voor ons het belang van de nationale gezondheid het uitgangspunt, inclusief die van onze voetballers, trainers, supporters en scheidsrechters. We gaan hoe dan ook pas voetballen als het volgens het RIVM veilig is. Gezondheid staat voorop, altijd en vooral nu, zo laat de nationale bond weten. Hierbij houdt de KNVB dus ook rekening met het stopzetten van de competities zoals men dinsdag al deed in het amateurvoetbal.

De UEFA heeft na een videogesprek met alle 55 aangesloten lidstaten laten weten dat alle internationale wedstrijden zoals interlands, Champions League en Europa League komen te vervallen en dat de nationale competities voorrang hebben. De UEFA zal met wereldvoetbalbond FIFA ook kijken naar de op 1 juli aflopende spelerscontracten en transfers. Men wil hier tijdens de algemene vergadering van half april op terugkomen.