ROTTERDAM - Excelsior en Almere City hebben zondagmiddag aan publieksbinding gedaan met een ware doelpuntenshow. In Kralingen werd er liefst tien keer gescoord bij een spectaculair scoreverloop.

Wie zondagmiddag even in de file had gestaan kon zomaar even wat gemist hebben want de beide ploegen hadden ieder al binnen vijf minuten gescoord en een kwartier later stond Excelsior al op een 3-1 voorsprong, maar ging men uiteindelijk rusten met 3-4. Dit enerverende verloop zegt al genoeg over wat er allemaal gebeurde deze zondagmiddag in Rotterdam.

Het was namens de gasten Thomas Verheydt die al na drie minuten de score opende, maar Reuven Niemeyer maakte al snel gelijk. Vervolgens brak het kwartiertje aan van Elias Mar Omarsson die in kort tijdsbestek twee keer wist te scoren voor de thuisploeg. Er waren nog geen twintig minuten in de maak, en een grote zege voor Excelsior leek in de maak, maar de Almeerse ploeg sloeg keihard terug. Faris Hammouti en Jearl Margaritha brachtenhet duel weer in evenwicht en nog voor de rust zorgde Verheydt met zijn tweede van de middag voor een ongekende 3-4 ruststand.

De tweede helft bood veel minder spektakel, maar in de laatste vijf minuten ging het toch weer even los met nog drie goals. Eerst leek Excelsior knock-out door de 3-5 van Xian Emmers, maar Omarsson wist met zijn derde van de middag toch weer de aansluiting te vinden. Uiteindelijk maakte Tim Receveur aan alle onzekerheid een eind door de 4-6 aan te tekenen.