LISSE - Jong Almere City FC houdt vandaag (zaterdag) een punt over aan een knotsgek duel met FC Lisse in de Derde Divisie Zaterdag. 95 memorabele minuten leiden uiteindelijk tot een 3-3 eindstand.

Een verkwanselde 0-2 voorsprong, een makkelijk gegeven penalty tegen, een afgekeurd doelpunt, een vervelende blessure en een overtrokken indirecte rode kaart; er zijn voetbalmiddagen waarin het wel eens beter is gegaan met de beloftenploeg. Toch recht de ploeg van hoofdtrainer Florian Wolf in de slotminuten de rug om zichzelf een gelijkspel toe te eigenen in de Bollenstreek. Meghon Valpoort pikt een bal in niemandsland op en prikt deze in voor de 3-3.

Na twintig minuten voetbal zijn er geen aanwijzingen dat Jong Almere City FC deze middag zo diep moet gaan voor een gelijkspel. De bezoekers leiden in Lisse met 0-2 na twee identieke en fraaie aanvalsgolven. In beide hoogtepunten wordt Zimmerman op rechtsbuiten vrijgespeeld voor een fraaie voorzet en in beide gevallen is het Faris Hammouti die trefzeker is. Na acht minuten knikt hij de bal met het hoofd binnen. Na zeventien minuten komt Hammouti voor zijn man uit en verschalkt hij keeper Cummins.

Geen vuiltje aan de lucht, zo constateren ook de kijkers aan de zijlijn.

Toch staat de beloftenploeg een half uur later met 3-2 achter. De comeback van FC Lisse wordt ingeluid door scheidsrechter Eijgelsheim. Een kwartier voor rust beoordeelt hij een ingreep van Victor van der Linden als strafbaar. De hiervoor toegekende penalty wordt benut door Kübilay Koylü.

Na de rust haalt FC Lisse in tien minuten nog eens twee keer de trekker over, omdat City zwalkt en de organisatie volledig kwijt is. Doelpunten van Boyd Stevens en Jaap Zwetsloot maken dat de jongelingen uit de Flevopolder voor de derde week op rij in de achtervolging moeten. City lijkt loon naar werken te krijgen wanneer invaller Meghon Valpoort de bal van dichtbij binnen prikt na een mooi opgezette aanval van Samuel Brobbey. De scheidsrechter oordeelt na lang beraad met de grensrechter echter dat er een onrechtmatigheidje in die aanval zat, waardoor het doelpunt wordt teruggefloten.

De 3-3 van Zimmerman enkele minuten voor tijd wordt dan ook gevierd als een overwinning. Op het moment van de gelijkmaker is City rechtsback Nicky van Hilten kwijtgeraakt aan een ernstige blessure en lijkt niemand meer op een opleving van de uitploeg te rekenen.

Door de late gelijkmaker neemt Jong Almere City FC een punt mee uit de Bollenstreek. Wel moet de ploeg het volgende week stellen zonder de trefzekere Hammouti. De Marokkaanse jeugdinternational kreeg twee keer geel voorgehouden en moet een wedstrijdje brommen op de tribune.