KATWIJK - Jong Almere City FC is gisteren op de valreep onderuit gegaan bij v.v. Katwijk. De thuisploeg scoorde op Sportpark 'De Krom' pas in de laatste minuut de bevrijdende treffer.

Negentig minuten lang zit iedereen op het puntje van de stoel. Het duel tussen de Almeerders en de Katwijkers boeit van begin tot einde. En zoals zo vaak dit jaar, ontvangt Almere City FC tijdens de rust de nodige complimenten. De ploeg van Ivar van Dinteren zet hoog druk op v.v. Katwijk en heeft als resultaat daarvan de touwtjes stevig in handen. De Jong-ploeg vergeet echter nauwkeurig af te drukken. Jelle Goselink heeft de grootste kans om de trekker over te halen: zijn bal vanaf een meter of drie spat uiteen op de lat. Pas nadat verdediger Sten Vreekamp bijna op kolderieke wijze zijn eigen doelman heeft verschalkt, lijkt Katwijk wakker te schudden. Het neemt de regie weer wat in handen, maar echt gevaarlijk wordt het nooit.

De tweede helft ontvouwt zich dan ook een duel op het scherpst van de snede, waarbij het balletje aan beide kanten kan vallen. Gek genoeg is het Katwijk dat profiteert van een rode kaart van aanvoerder Robbert Susan. Zijn charge een half uur voor tijd is goed voor een tweede gele kaart, maar Jong Almere City weet niet goed wat het met de nieuwe situatie aan moet. Vastigheidjes zijn weg en de moeilijkste oplossing opeens het meest voor de hand.Michiel van Dam profiteert in de laatste minuut. Van dichtbij en in de kluts deponeert hij de bal achter Mike Grim.

Volgende week zaterdag speelt Jong Almere City FC thuis tegen Kozakken Boys, de ploeg die de hoofdmacht uitschakelde in het KNVB Beker-toernooi.