ALMERE - Wanneer De Graafschap op bezoek komt in de Flevopolder, gaan de gedachten van menig Almere City-supporter terug naar mei 2018. Destijds stonden beide ploegen in de finale van de play-offs tegenover elkaar. In twee zinderende duels versperden de ‘Superboeren’ onze club een doortocht naar de Eredivisie. Er was pijn, teleurstelling, maar ook trots. Vanavond doet de club uit Doetinchem voor het eerst sinds die finaleduels het Yanmar Stadion weer aan. Voor City de kans op revanche.


De promotiestrijd van twee jaar geleden mag gerust enerverend genoemd worden. Er was strijd, spanning en vooral veel beleving. Zo werd het heenduel in Almere gespeeld in een stijf uitverkocht Yanmar Stadion, waar zelfs noodtribunes waren bijgebouwd om de massaal toegestroomde supporters een plekje te bieden. Met 3.430 aanwezige fans werd het toeschouwersrecord gebroken. En uitgerekend vanavond kan dit record zomaar opnieuw sneuvelen. Met de opening van de nieuwe hoofdtribune en het uitgebouwde VIP-deck is de capaciteit van het Yanmar Stadion immers flink omhoog gegaan.

Bekende gezichten
De hoofdrolspelers op het veld zijn inmiddels wel anders, al zien we ook enkele bekende namen terug. Zo dragen Leeroy Owusu en Javier Vet tegenwoordig het shirt van De Graafschap, terwijl Tim Receveur en doelman Agil Etemadi juist de omgekeerde weg bewandelden. Zij keerden terug in Almere, maar kunnen door blessures vanavond niet in actie komen.

Lastige fase
Met De Graafschap treft Almere City FC een hoogvlieger in de Keuken Kampioen Divisie, al maakt de equipe van trainer Mike Snoei niet de beste fase van het seizoen door. Afgelopen vrijdag leek de equipe uit Doetinchem af te stevenen op het vijfde gelijkspel op rij, maar door een treffer in de 95

ste

minuut werd Jong FC Utrecht alsnog verslagen. Het betekende de eerste driepunter in zes wedstrijden.

Daarvoor hielden FC Volendam, Telstar, FC Den Bosch en Go Ahead Eagles de Superboeren allemaal op een gelijkspel, terwijl Jong AZ zelfs te sterk was voor De Graafschap. De overwinning van vorige week was dan ook meer dan welkom voor de ploeg van Snoei, die Ralf Seuntjens in de slotseconde het winnende doelpunt zag maken.

‘Seun of God’
Daarmee is gelijk een speler genoemd waar Almere City FC voor moet waken. In twintig competitiewedstrijden was de 30-jarige scherpschutter goed voor elf doelpunten en acht assists. Met deze statistieken is hij één van de meest waardevolle spelers in de Keuken Kampioen Divisie.

Stijgende lijn
Almere City FC hoopt de stijgende lijn die sinds begin december is ingezet door te trekken. Onder leiding van hoofdcoach Ole Tobiasen werden achtereenvolgens TOP Oss, NEC Nijmegen en Roda JC verslagen. Afgelopen zondag hervatte de Flevolandse brigade de competitie met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Go Ahead Eagles. Na een treffer van James Efmorfidis zorgde Adrian Adqvist luttele minuten later voor de gelijkmaker.

In oktober vorig jaar stonden De Graafschap en Almere City FC voor het laatst tegenover elkaar. In Doetinchem eindigde het levendige duel destijds in een doelpuntloos gelijkspel. Aan de ploeg van Tobiasen de taak om de Stadium Warming Party te besluiten met een overwinning.