ALMERE - Jong Almere City FC heeft zaterdag één van de laatste strohalmen voor lijfsbehoud niet weten te grijpen. In een door windvlagen geplaagd Yanmar Stadion ging de formatie van Ivar van Dinteren met tien man met 0-2 onderuit.

Al na twee minuten krijgen de Almeerders een mokerslag te verwerken, wanneer Mitch Willems een Spartaan onderuit glijdt in het strafschopgebied. De penalty, die twee minuten later pas wordt genomen door tegenwerking van de beukende noordwesterwind, verdwijnt achter keeper Mike Grim.

Jong Almere City FC probeert het daarna wel. Mede aangejaagd door Rogier Benschop, die gisteren nog zijn debuut maakte voor de hoofdmacht tegen MVV, komt Almere een paar keer dichtbij. Maar inzetten van Benschop, Goselink en Valpoort raken hun doel niet. Bergkamp raakt het doel wel, maar komt de lat tegen.

Jong Sparta Rotterdam is voor de rust nog wel doeltreffend. Een van de spaarzame kansen van Sparta verdwijnt via het been van Tarik Evre in het doel.

Na de rust gebeurt er weinig meer om aan die score iets te veranderen. Jong Almere City FC speelt in de tweede helft tegen de wind in en heeft totaal geen grip meer op de bal. Tot overmaat van ramp pakt Samuel Brobbey twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart. Met het inrukken van de linksback verdwijnt ook de ijdele hoop op een goede afloop.