ALMERE - Na het eerder dit seizoen behalen van de regio-titel Bowl U 16, mochten de junioren van Rugby Club Bulldogs Almere deze week aantreden voor de strijd om het landskampioenschap.


Op het zonovergoten veld van het Fanny Blankers Koen sportcomplex Almere werd de tegenstander RFC Oisters uit Oisterwijk ontvangen. Een zeer groot deel van de Almeerse rugbyvereniging was uitgelopen om de jeugd aan te kunnen moedigen, waarmee de familieclub Bulldogs zijn reputatie als gezellige vereniging weer eer aan wist te doen. Via de livestream wist de club ook zijn fans te bereiken die helaas niet aanwezig konden zijn waardoor de wedstrijd ook in het buitenland gevolgd werd door familieleden van de jeugdspelers.

Voor de wedstrijd gespannen gezichten op het veld en langs de lijnen, want er was lang en zeer intensief getraind om hier een geweldig spannende wedstrijd van te kunnen maken. Bij aanvang van de wedstrijd was direct duidelijk dat hier twee teams stonden die het spel zeer goed begrijpen. Beide groepen speelden de wedstrijd als echt team, waarbij het geven van support aan de medespelers prachtig rugby opleverde.

Het team uit Almere speelt en traint al jaren in een sterke stabiele formatie met een vaste groep coaches en trainers, maar ook het team uit Oisterwijk stond niet voor niets in deze finale op het veld. Daardoor hielden de groepen elkaar goed in de tang en ging de wedstrijd gelijk op. Lage tackles werden opgevolgd door zeer snel lijnspel en goed geplaatste kicks van de bal. Het was Almere dat de score wist te openen, maar al snel volgde Oisterwijk met een tegen try.

De wedstrijd was stevig maar zeer sportief, zowel op het veld als langs de lijnen. Het waren de spelers uit Almere die in de eindfase van de slopende wedstrijd nog wat extra energie wisten te vinden. De wedstrijd werd met 29-12 gewonnen door de junioren van de Bulldogs uit Almere, die zich daarmee Nederlands junioren titel kampioen 2021-2022 mogen noemen.