AMSTERDAM - De Amsterdamse rugbyvelden waren het afgelopen weekend het toneel voor de 50ste editie van het internationale Rugby 7s toernooi. De honderd amateur- en professionele teams kwamen van over de hele wereld bijeen om te strijden om de titel van dit prestigieuze evenement.


Twee dagen lang kon het publiek genieten van de prachtige intensieve sport en de geweldige sfeer die zo bij deze sport hoort. Dit jaar stonden heel wat spelers van Rugby Club Bulldogs Almere opgesteld in de verschillende selectieteams.

In het Nederlandse selectieteam, met de naam The Dutch Barbarians, stonden Sigge, Jens, David en Stefan in de opstelling van de groep die de eerste dag al de wedstrijden met glans wist te winnen. De tweede dag werd in winnaar-poule door deze groep ook de eerste wedstrijd tegen het Italiaanse team gewonnen, maar was de tegenstander in de tweede wedstrijd net een tandje te zwaar. Ook in het combinatieteam van de Navigators stonden 9 spelers uit Almere op het veld.

Met het prachtige weer, de grote groepen internationale sporters, het top rugbyniveau en de volle tribunes, kan er worden teruggekeken op een geweldig sportevenement.