ALMERE - Joshua Smits maakt per direct de overstap van Almere City FC naar FK Bodø/Glimt. De 27-jarige doelman tekent een contract voor vier seizoenen bij de Noorse Europa League-deelnemer. De Noorse club koopt het nog één jaar lopende contract van de speler af.


Smits maakte in januari 2018 de overstap van N.E.C. Nijmegen naar Almere City FC. De talentvolle keeper werd echter achtervolgd door blessureleed, waardoor hij de eerste anderhalf jaar in de Flevopolder niet in actie kon komen. Zijn eerste minuten maakte Smits zodoende in de voorbereiding op het seizoen 2019/2020. Hij werd vervolgens verkozen tot eerste doelman en stond bij alle 29 gespeelde competitieduels onder de lat.

FK Bodø/Glimt, de nieuwe werkgever van Smits, eindigde in seizoen 2019 op de tweede plaats in de Noorse Eliteserien. (De competitie in het Scandinavische land loopt van maart t/m december). Met die eindklassering mag de club deelnemen aan de kwalificatierondes van de Europa League voor seizoen 2020/2021.

,,Ik ben blij dat ik de kans krijg om op het hoogste niveau van Noorwegen en in de voorronde van de Europa League te mogen spelen”, reageert Smits. ,,Een mooi podium om mijzelf verder te ontwikkelen. Ik wil iedereen bij Almere City FC – staf, spelers, kantoorpersoneel en supporters – heel erg bedanken voor het vertrouwen dat ze mij hebben gegeven in de afgelopen seizoenen. Almere City FC is een fantastische club, waar ik een hele fijne tijd heb gehad. Ik hoop de club snel in de Eredivisie te zien.”

Technisch manager Teun Jacobs: ,,Deze transfer is mooi voor speler en club. Joshua heeft in het begin pech gehad met blessures, maar vanaf het moment dat hij blessurevrij was heeft hij bewezen een betrouwbare doelman te zijn voor de club. Door hard te werken en te presteren heeft hij deze kans gekregen. Ook wil ik een compliment geven aan de stafleden, die altijd vertrouwen in hem zijn blijven houden en hem hebben ontwikkeld tot de keeper die hij nu is. Wij wensen Joshua veel succes met zijn nieuwe uitdaging in Noorwegen. Almere City FC heeft direct geschakeld en verwacht de opvolger van Joshua snel te presenteren.”