ALMERE - Jong Almere City FC verliest voor de tweede keer op rij in de Derde Divisie Zaterdag. Vorige week was ODIN’59 uit te sterk, dit keer moet de ploeg van Florian Wolf het in eigen huis afleggen tegen Excelsior ’31 uit Rijssen. Het wordt 2-4.

De eerste helft begint nog enerverend. Kenneth Aninkora is al in de eerste minuut na een mooie rush dichtbij een goal, en slechts enkele minuten later komt Jong City dan ook op voorsprong. Faris Hammouti prikt na een mooie aanval binnen. Daarna neemt de amusementswaarde af. Rond de twintigste minuten kent die nog een kleine opleving, maar dan wel voor het verkeerde doel. In twee minuten tijd is Excelsior ’31 tweemaal trefzeker uit twee afgeslagen corners. Stefan Maat en Jamarro Diks krijgen de goals achter hun naam.

Na de rust verandert er weinig in het spelbeeld. Excelsior ’31 breidt de voorsprong flink uit, maar daar hoeft het weinig voor te doen. De 1-3 komt door een makkelijk gegeven strafschop, die benut wordt door Hakim Ezafzafi. Voor de 1-4 hoeven de Twentenaren nog minder te doen, want Sam Krant glijdt een voorzet in eigen doel en gooit daarmee onbedoeld de wedstrijd definitief in het slot.

Een kleine tien minuten voor tijd wordt de stand nog wel iets draaglijker. Nicky van Hilten kopt met een knappe kopstoot een verre voorzet vanaf links achter de Twentse doelman Melvin Koetsier. Het mag echter niet meer baten, want de stand blijft bij het eindsignaal 2-4.

Daarmee lijdt Jong Almere City FC haar eerste thuisnederlaag van het seizoen en is het de tweede verliespartij op rij. Hierdoor zet City een daling in op de ranglijst van de Derde Divisie Zaterdag en strandt het vooralsnog op plaats zeven.