GOES - Jong Almere City FC wint zaterdagavond haar eerste uitwedstrijd van het seizoen van vv Goes. Doelpunten van Samuel Brobbey, Mees Kaandorp en Meghon Valpoort zorgen er daarmee voor dat City de koppositie in de Derde Divisie Zaterdag behoudt met een fantastisch doelsaldo van negen voor en nul tegen.

De beloften van trainer Florian Wolf schieten uit de startblokken in Goes. Door slordigheden bij de Zeeuwse thuisploeg kan Jong City constant druk naar voren uitoefenen en dat levert al binnen tien minuten de 0-1 op. Een goede actie van Kenneth Aninkora over de rechterkant van het veld brengt de bal uiteindelijk bij Samuel Brobbey. Die legt de bal bekeken over de Zeeuwse doelman en tekent zo aan voor de openingstreffer.

Aninkora krijgt even later zelf de kans om de voorsprong te verdubbelen via een strafschop maar ziet zijn inzet gekeerd worden door Goes-goalie Brian Meulmeester. Na een goed halfuur komt de 0-2 wel op het scorebord, dankzij Mees Kaandorp. De buitenspeler krult een vrije trap van een meter of 20 prachtig in de kruising.

In de tweede helft golft het spel wat meer op en neer, maar duurt het lang voor er grote kansen gecreëerd worden. Twintig minuten voor tijd gaat de wedstrijd echter toch definitief in het slot als Meghon Valpoort de bal na een rappe aanval feilloos binnenschiet. Een aantal Zuid-Bevelandse vrije trappen die op doelman Stijn Keller en de lat stuiten kunnen niks aan de eindstand meer veranderen. Op sportpark Het Schenge wint Jong Almere City FC haar eerste uitwedstrijd van het seizoen dan ook met 0-3.