WIJDEWORMER - Tijdens de eerste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie heeft Almere City FC de uitwedstrijd bij Jong AZ gemakkelijk gewonnen hoewel de uitslag anders doet vermoeden. Door zeer slordig verdedigen van de thuisploeg wist de ploeg van trainer Michele Santoni al binnen een half uur een 0-3 voorsprong te nemen.

Hoewel het vlaggenschip van AZ aan een bliksemstart bezig is in de Eredivisie ging dit dus zeker niet op voor de beloftenploeg van de Alkmaarders. De beide trainers Koen Stam en Michel Vonk moesten lijdzaam toe zien hoe de ploeg defensief liep te schutteren bij twee spelhervattingen. In de twaalfde minuut opende Niek Vossenbelt de score en zes minuten later werd die verdubbeld door Tim Receveur. Nog voor het half uur om was leek de wedstrijd feitelijk al beslist toen Stijn Meijer de derde Almeerse treffer liet aantekenen.

Heel even leek het nog spannend te worden nadat Moustapha Seck van de gasten vroeg in de tweede helft rood ontving van scheidsrechter Van Herk en de thuisploeg een strafschop. Jelle Duin schoot vanaf elf meter echter hoog over. Na een ruim uur wist Jong AZ middels een doelpunt van Tijani Reijnders toch te scoren, doch de overwinning van Almere City kwam nimmer echt in gevaar. Zelfs niet toen Ferdy Druijf in blessuretijd de 2-3 nog tegen de touwen kopte.

Jong AZ - Almere City FC 2-3 (0-3)
12. Vossebelt 0-1
18. Receveur 0-2
28. Meijer 0-3
64. Reijnders 1-3
90. Druijf 2-3

Opstelling Jong AZ: Bakker; Church, Weigelt, Kramer, Wijndal; Reijners, Jacobs (c), Hoedemakers (80′ Kaandorp); Koreniuk (60′ Goudmijn), Duin (60′ Druijf), Dekker

Opstelling Almere City: Plattel; Van Vlerken, Hammouti, Mirani, Seck; Receveur, Loen, Vossebelt; Ahannach (86′ Bensabouh), Meijer (62′ Luckassen), Calcan (51′ Kip)