ALMERE - Jong Almere City FC heeft zaterdag geen vuist kunnen maken tegen Jong Vitesse. Het cruciale duel in de Tweede Divisie, eentje waarmee de Almeerders de hoop op lijfsbehoud kunnen vergroten, eindigt in een 1-1 gelijkspel.

De eerste helft biedt weinig aanknopingspunten voor succes. Beide teams tasten elkaar af en komen niet verder dan enkele speldenprikjes. Een rollertje richting Grim en een potentiële voorzet van de rechterflank zijn de enige wapenfeiten die Jong Vitesse in het Yanmar Stadion te berde brengt. Jong Almere City FC zet daar zelf weinig tegenover.

In de tweede helft is er dan toch wat te beleven, alhoewel de wedstrijd nog steeds niet in de categorie ‘adembenemend’ valt. Het is Jong Vitesse dat als eerste de handschoen oppakt. Een curieuze voorzet wordt door aanvaller Thomas Beekman over keeper Grim heen gemikt, waardoor de bezoekers een 0-1 voorsprong nemen.

Jong Almere City FC doet er niet lang over om de score gelijk te trekken. Kennelijk wakker geschud door de achterstand, laat het team van trainer Ivar van Dinteren nu wel aanvalsdrang zien. Een schot van Kelt Jager is de kroon op de korte opleving en brengt de 1-1 op het scorebord.

Die score is tevens de eindstand, te meer omdat in de laatste seconde een grote kopkans van de beloften om zeep wordt geholpen. Het gelijkspel brengt de Almeerders in de Tweede Divisie geen steek verder. Het gat met de Arnhemmers in deze divisie blijft negen punten en geeft weinig perspectief om te overleven.