ALMERE - Jong Almere City FC heeft de club gisteren gerevancheerd voor de bekernederlaag tegen Kozakken Boys. De beloftenploeg van Ivar van Dinteren won gisteren met 2-1 in het eigen Yanmar Stadion en gaat vol vertrouwen de winterstop in.

Een inkoppertje, noemen ze het wel. Anass Ahannach maakt vijf minuten voor rust zijn meest makkelijke goal van het jaar. Keeper Den Hartog van Kozakken Boys heeft even daarvoor de bal geprobeerd weg te werken, maar doet dat onzorgvuldig. De afgeketste bal wordt een voorzet. Panklaar op het hoofd van Ahannach.

Opnieuw is het Jong Almere City FC dat in het Yanmar Stadion brutaal de leiding neemt en solliciteert naar de overwinning. Ook als twintig minuten voor tijd de gelijkmaker valt, laat de beloftenploeg zich niet uit het veld slaan. Uit de vier schietkansen die Kozakken Boys in Almere produceert, treft de vierde doel. Uit een corner valt de bal voor de voeten van Leon Bot, die vernietigend uithaalt.

Kort voor tijd is de 'revanche' een feit. Nicky van Hilten neemt keeper Den Hartog onder schot en in eerste instantie weet de keeper redding te brengen. De bal blijft echter circuleren onder rode shirtjes, waarna Alfred Mensah een beslissende lage voorzet voor het doel weet te krijgen. Van Hilten loopt er tegen aan en bezorgt de Jong-ploeg een mooie driepunter.

Voor de ploeg van Ivar van Dinteren is het nu winterstop. Op 12 januari komt de formatie voor het eerst weer in actie, dan staat een uitwedstrijd in Barendrecht op het programma.