ALMERE - Jong Almere City FC is goed aan 2020 begonnen. In de eerste wedstrijd na de winterstop werd het 1-0 voor de ploeg van Florian Wolf. Jong won het vermakelijke duel van VVSB dankzij een late treffer van Joshua Zimmerman.


In de eerste helft gaat het spel gelijk op. VVSB krijgt de eerste kansjes, maar onder andere Felitciano Zschusschen treft in de openingsfase geen doel. Daarna krijgt ook Jong Almere City FC goede mogelijkheden op de openingstreffer. Via Jelle Goselink bijvoorbeeld, die de bal net naast stift. En ook schoten van dichtbij van Rodney Kemp en Kenneth Aninkora belanden niet in het net dankzij respectievelijk een paars-wit been en de Noordwijkerhoutse doelman Ruben Valk.

Na rust is Voetbalvereniging Sint-Bavo lange tijd de betere en dat levert meerdere grote kansen op. Zo zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden voor Frans van Niel, maar hij ziet hoe zijn pogingen in de handen van Stijn Keller verdwijnen of in de vorm van een vrije trap uiteenspatten op de lat. Ook VVSB-voorwaartse Bert Steltenpool raakt het houtwerk, zijn vuurpijl belandt op de onderkant van de lat en stuitert voor de lijn terug het veld in.

Toch gaat Jong Almere City FC er met de eerste drie punten van 2020 vandoor. Eerst zien Kenneth Aninkora en Joshua Zimmerman hun schoten nog gekeerd worden, maar een minuut voor het einde van de officiële speeltijd schiet invaller Zimmerman alsnog de 1-0 binnen. Na een scrimmage kan de buitenspeler simpel binnentikken.