BUNSCHOTEN SPAKENBURG – Halverwege zag het er rooskleurig uit voor Jong Almere City, dat met een voorsprong kon rusten. Na de pauze sloeg de wedstrijd om en gingen de beloften tegen IJsselmeervogels alsnog onderuit, 5-3.

Na elf minuten nam Jong Almere City de leiding via Rogier Benschop, maar acht minuten later schoot Danny van den Meiracker de bal hard in de kruising raak waardoor de stand weer in evenwicht was. Een fout achterin gaf Jelle Goselink de uitgelezen mogelijkheid om de gasten weer aan de leiding te brengen. Nog voor rust zorgde Tarik Evre met een vrije trap voor de 1-3. Zo leek het een fijne middag te worden voor de beloften van Almere City.

Na rust liet IJsselmeervogels zien zich niet zomaar gewonnen te geven. Vlak na de pauze zorgde Robert Olijfveld voor de aansluitingstreffer en na iets meer dan een uur spelen trok Felitchiano Zschüssen de stand gelijk. Almere City werd behoorlijk onder druk gezet en doelman Mike Grim moest tweemaal redding brengen. De doelman kon een kwartier voor tijd echter niet voorkomen dat Van den Meiracker vanaf elf meter voor de 4-3 zorgde. Een eigen doelpunt van Evre zorgde voor de 5-3 eindstand.

IJsselmeervogels – Jong Almere City 5-3 (1-3)
0-1 Rogier Benschop
1-1 Danny van den Meiracker
1-2 Jelle Goselink
1-3 Tarik Evre
2-3 Robert Olijfveld
3-3 Felitchiano Zschüssen
4-3 Danny van den Meiracker