ALMERE - De beloften van Almere City FC hebben zaterdag in het eigen Yanmar Stadion SV Spakenburg een hak gezet. Trainer Ivar van Dinteren stond met 2-1 aan de juiste kant van de score, alhoewel het in de slotminuten nog spannend werd.

De beslissende treffer? Die mag er zijn. Er is nog geen half uur gespeeld wanneer Nicky van Hilten een voorzet van rechts tot doelpunt promoveert. De manier waarop is ongetwijfeld terug te zien in de verkiezing om ‘Doelpunt van de Week’. Met de hak achter het standbeen, half in de lucht, maar ondanks die moeilijkheidsgraad toch snoeihard achter de keeper. De wereldgoal van Van Hilten betekent een afgetekende 2-0 op het scorebord.

De meegereisde supporters van de ‘Blauwen’ mokken. Zes minuten daarvoor is de Jong-ploeg immers ook al trefzeker. Iets minder fraai, maar niet minder effectief. Jelle Goselink krijgt het voor elkaar om de bal van dichtbij op de paal te mikken, maar in de rebound houdt de aanvaller het hoofd er wel bij.

Natuurlijk is die stand de eer te na voor SV Spakenburg, dat in de competitie sinds 20 oktober niet meer verloor. Na de theepauze neemt de druk op het doel van Mike Grim toe, maar echt gevaarlijk wordt het nooit. De aansluitingstreffer een kwartier voor tijd maakt het dan ook nog onnodig spannend. Kevin Sterling reageert op een voorzet, nog voordat verdediger Samuel Brobbey het leer kan wegschieten.

De troepen van trainer John de Wolf ontlenen hoop aan de aansluitingstreffer, maar in de slotfase blijft de Jong-ploeg volwassen overeind. Het verdient de drie zwaarbevochten punten. Dat blijkt ook wel op het veld en op de tribunes, waar het laatste fluitsignaal met gejuich wordt ontvangen.