HOORNAAR - Jong Almere City FC is zaterdag in Hoornaar door het ijs gezakt. In het schilderachtige dorp kunnen de jonkies op geen enkele wijze overtuigen en wordt het 4-1. Door de afstraffing lijkt prolongatie van de plek bij de Derde Divisie Zaterdag-amateurs ver weg. Jong Almere City FC moet hiervoor vierde eindigen.

Het is reeds 3-0 wanneer de beloften van Almere besluiten te voetballen. De ploeg van Florian Wolf staat dan notabene met tien man, omdat Samuel Brobbey snel achter elkaar twee gele kaarten pakt vanwege onheuse bejegening van de arbitrage. Twintig minuten voor tijd prent Mitchell Bergkamp een vrije trap in het kruis op aangeven van Rogier Benschop.

Jong Almere City FC maakt daarna zelfs aanspraak op de aansluitingstreffer, maar die valt niet. In plaats daarvan haalt SteDoCo de trekker over om de overwinning eindelijk veilig te stellen.

Tot aan de 3-1 is het vooral behelpen voor Jong Almere City FC. De ploeg krijgt het balletje lastig rondgespeeld en is verdedigend onsamenhangend. Na een half uur spelen profiteert SteDoCo nieuwkomer Vincento van de Almeerse onmacht door de bal na een mooie aanval onder de armen van Stijn Keller door te schuiven.

De 2-0 en 3-0 zijn te wijten aan persoonlijke fouten in de verdediging. Knullig balverlies leidt tot een carambole in de verdediging van de bezoekers, waardoor Joran Schröder af mag maken. De 3-0 zal nog wel even rondwaren op social media. Een diepe pass van Bryan Jongeneel, ver vanaf de eigen helft, verrast zowel de verdediging als de Keller. De bal ploft met een grote stuit pardoes de goal in.

Door de nederlaag komt er een einde aan een reeks van vijf duels zonder nederlaag. Volgende week speelt Jong Almere City FC thuis tegen ODIN’59.