ALMERE - Jong Almere City FC heeft zaterdag een punt gepakt tegen v.v. Katwijk. In een zonovergoten Yanmar Stadion ging de thuisploeg lange tijd brutaal aan de leiding, maar moest het door een late penalty genoegen nemen met een puntendeling. Eindstand 1-1.

De trainingen met Dennis Bergkamp werpen de vruchten af, in ieder geval voor Kenneth Aninkora. De aanvaller rondt na een half uur een mooie aanval af met een prachtige stift, een techniek die zijn nieuwe veldtrainer tot in de puntjes beheerste. Aninkora wordt bij de prachtige aanval volledig vrijgezet voor de keeper en houdt het hoofd koel.

Voor v.v. Katwijk is het doelpunt een mokerslag. De ploeg is naar Almere gekomen, vastberaden om zich te mengen in de titelstrijd. De nummer drie van de ranglijst zet daarom aan, floreert in balbezit, maar kan dat overwicht niet in kansen uitdrukken. Zeven minuten na de openingsgoal ziet de ploeg Aninkora opnieuw alleen opduiken voor de keeper, alleen is dit keer de paal een sta-in-de-weg.

Door de impasse in de score wordt de strijd grimmiger en zijn er enkele opstootjes te noteren. De Katwijkers dringen steeds meer aan, maar laten hierbij ruimte aan de aanvallers van de beloftenploeg. In die fase is het eigenlijk wachten op de 2-0. Uitgekiende kopballen van Thomas Prinsen en Adrian Ramadani treffen echter geen doel. Vooral de kopkans van Ramadani wordt al geteld, maar een katachtige reflex van de keeper voorkomt een grotere achterstand.

Vier minuten voor tijd moet de formatie van Ivar van Dinteren toch zwichten. Keeper Mike Grim komt een fractie van een seconde te laat bij een diepe bal van Katwijk en ziet de scheidsrechter gedecideerd naar de stip wijzen. Robbert Susan maakt van de mogelijkheid gebruik om toch nog een punt weg te grissen uit Flevoland.