ALMERE - Jong Almere City FC heeft zondagmiddag de wil opgedrongen aan AFC Amsterdam. Ondanks het veldoverwicht ging de jonge formatie wel onderuit met 0-2.

Jong Almere City FC grijpt AFC in de eerste helft bij de strot. Het dringt aan en krijgt kansen om de Amsterdammers te pijnigen. De bezoekers uit de hoofdstad vallen bij bosjes. Ze klagen over het harde, maar faire spel van de thuisploeg, dat door omstandigheden is uitgeweken naar het hoofdveld van de Loogman Carwash Almere City Football Academy.

Jammer voor de Almeerders: het gebeurt pas na de 0-1, die vroeg in de wedstrijd valt. Weer is het Reily Ignacio die laat zien dat hij tot de beste schutters van de Tweede Divisie toebehoort. Bij de eerste de beste kans ontwijkt hij de buitenspelval en schuift de bal onder keeper Stijn Keller door.

Net voor rust krijgt de beloftenploeg de grootste kans op de 1-1. Jelle Goselink komt het strafschopgebied binnen en wordt in een gevaarlijke schaar genomen door twee AFC-verdedigers. De scheidsrechter staat er bovenop, maar wuift het voorval weg.

In de tweede helft is het van eenzelfde laken een pak. Ook nu ligt de bal echter aan de andere kant in het netje. Ignacio verzuimt te scoren, maar het is Belarbi die afmaakt en de 0-2 scoort. Almere City FC recht ook na die vernietigende tegentreffer de rug: het valt aan, het schiet vanuit alle hoeken en krijgt zelfs een penalty. Het tegendoelpunt valt echter niet, waardoor Almere City FC niet krijgt waar het recht op heeft.

Volgende week gaat de beloftenploeg van Ivar van Dinteren op bezoek bij Rijnsburgse Boys.

Jong Almere City - AFC 0-2 (0-1)