HARDERWIJK - Jong Almere City FC heeft in de Derde Divisie Zaterdag eenvoudig gewonnen van VVOG. Dankzij een goal van Victor van der Linde en twee van Kenneth Aninkora wonnen de mannen van Florian Wolf het eenzijdige duel in Harderwijk met 0-3.

De eerste kansjes van de wedstrijd zijn nog voor VVOG. Pogingen van Jan Jurriën Hop en Rihario Meulens weten het net echter niet te vinden. De rest van de eerste helft is duidelijk voor Jong Almere City FC. Na een kwartier ontbrandt de storm dan echt, ingeluid door Mitchel Bergkamp. De middenvelder, één van de gevaarlijkste spelers van City in de eerste helft, ziet zijn schot gekeerd door VVOG-doelman Paul Eppink.

Bergkamp blijft gevaar stichten, hoofdzakelijk met vrije trappen vanaf de linkerkant. Een aantal wordt nog redelijk verwerkt door de Harderwijkse verdediging, maar na een ruim halfuur valt de goal alsnog. Deze keer krijgt de doelman van VVOG de bal niet goed weg omdat hij slechts wat klungelig de bal met zijn handen weet te beroeren. Het resultaat: Victor van der Linde die uit de rebound de 0-1 binnenschiet.

Een andere speler die goed in de wedstrijd zit is Kenneth Aninkora. Voor rust mist hij nog enkele kansen maar in de tweede helft staat zijn vizier scherper afgesteld. Binnen tien minuten weet hij het net al te vinden nadat hij de bal afgelegd krijgt van Mitchel Bergkamp, die vlak daarvoor met een prachtige rush de hele VVOG-verdediging omspeelt.

Daarna wordt het, afgezien van veel overtredingen van Harderwijkse zijde, rustig op De Strokel. Vijf minuten voor tijd doen de mannen van Florian Wolf nog één keer van zich gelden als Kenneth Aninkora simpel afrondt en Jong Almere City FC op 0-3 zet. Daarmee is de overwinning, die geen moment in gevaar is geweest in Harderwijk, bezegeld.

Jong City pakt hierdoor twee plekken terug op de ranglijst en staat nu negende in de Derde Divisie Zaterdag.