ALMERE - Jong Almere City FC sluit ook haar derde competitiewedstrijd winnend af. Dankzij goals van onder meer Nick Venema en Rogier Benschop pakt de ploeg van Florian Wolf vandaag een 4-2 overwinning op vv DOVO.

City begint voortvarend aan de wedstrijd. Al binnen vijf minuten ligt de bal in het Veenendaalse net, als een uithaal van één van de Almeerse voorwaartsen via de paal en de keeper binnen stuitert. Ook in de rest van het eerste bedrijf is Jong Almere City FC de betere ploeg en dat resulteert na een ruim kwartier al in de 2-0. Nick Venema maakt geen fout in de één-op-één en scoort zo zijn eerste goal bij de beloften. Ondanks kansen voor Rogier Benschop en Samuel Brobbey wordt de marge echter niet verder uitgebreid.

In de tweede helft slaat het goede spel van de ploeg van Florian Wolf echter dood als bier in een vet glas. Slechts een enkel afstandsschot zorgt nog voor Almeers gevaar en na een ruim uur krijgt Jong Almere City FC het deksel op de neus. Een rappe tegenaanval stelt oud-Cityspeler Jasper Waalkens in staat de aansluitingstreffer te maken.

Daarna lukt het beide ploegen lang niet om gevaarlijk te worden. Pas in het laatste kwartier komt de wedstrijd echt weer tot leven, ingeluid door een levensgevaarlijke kopbal van Faris Hammouti die ternauwernood gekeerd wordt door de DOVO-doelman. Niet lang daarna maakt vv DOVO de gelijkmaker, als na opnieuw een rappe aanval nu Lars Middelwijk tegen de bal aanloopt.

Nog geen minuut mag de ploeg uit Veenendaal van het uitzicht op een punt genieten, want Rogier Benschop zet op aangeven van Nick Venema haast meteen een 3-2 tussenstand op het bord. Enkele minuten later is ook Venema zelf trefzeker, als hij een zelf verdiende penalty keurig in de hoek schiet.

Zo wint Jong Almere City FC de wedstrijd van vv DOVO met 4-2 en klimt het naar een derde plaats in de Derde Divisie Zaterdag. Daar staat het één punt achter DVS Ermelo en Harkemase Boys, maar speelde het bovendien een wedstrijd minder dan die beide ploegen.