WERKENDAM - Jong Almere City FC heeft in Werkendam geen vuist kunnen maken tegen Kozakken Boys. Daar waar eerder dit seizoen nog knap de bekeruitschakeling van de hoofdmacht wordt gerevancheerd, gaat men op Sportpark De Zwaaier met 3-1 onderuit. Adrian Ramadani redt in de slotfase de eer.

Het is een stormloop op het doel van keeper Mike Grim. In de openingsfase krijgt Kozakken Boys twee opgelegde kansen om de score te openen. Jong Almere City FC herstelt zich na die openingszet, maar kan nauwelijks verhinderen dat de druk op het Almeerse doel blijft.

Na een half uur spelen krijgt juist de ploeg van Ivar van Dinteren de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Jelle Goselink stormt alleen op het Werkendamse doel af, maar zijn inzet wordt gekeerd. Een knappe stift van Kenneth Aninkora in de rebound wordt door Monteiro van de lijn gehaald.

Vijf minuten voor rust moet de beloftenploeg capituleren. Juist Grim, die tot dan toe aardig wat reddingen achter de naam heeft, verslikt zich in een listig schot van oud-Almere City FC Jeffrey Rijsdijk. Hij krijgt zijn lichaam niet goed achter de bal en de bal caramboolt met effect het doel in.

Na rust lijkt Sportpark De Zwaaier wel een schiettent op de Werkendamse kermis. Jong Almere City FC mag van geluk spreken dat de eindstand niet hoger uitvalt, dan de uiteindelijke 3-1. Vooral aanvaller El Azzouti duikt meerdere malen in kansrijke positie op voor Grim, maar weet uiteindelijk maar één doelpunt te scoren.

In de slotfase krijgt Kozakken Boys zelfs nog een makkelijk gegeven penalty, maar die wordt net zo makkelijk gepakt door Grim. De teleurstellende middag in Brabant wordt er echter niet mee uitgeveegd.