HARDENBERG - Een wedstrijd die heel lang af leek te stevenen op een verdiend punt voor Jong Almere City FC, gaat uiteindelijk toch verloren. City eindigt de wedstrijd met tien man door een rode kaart voor Mitch Willems en ziet een 2-1 eindstand op het scorebord tegen HHC Hardenberg.

Al vroeg in de wedstrijd komt HHC Hardenberg, de meest dreigende ploeg in de beginfase, op voorsprong. Ravelino Junte scoort na een goed uitgespeelde aanval op aangeven van Rob van der Leij. Na de vroege goal blijven grote kansen voor de Overijsselaren echter uit, en in het derde kwartier van de wedstrijd mag Jong Almere City FC zelfs de meest dreigende ploeg genoemd worden.

Dat spelbeeld zet door in het begin van de tweede helft, en wat dit seizoen een zeldzaamheid is lukt tegen HHC wel: Jong City doet wat terug bij een achterstand. Een fantastische individuele actie van Rogier Benschop zet Mitch Willems vrij voor de keeper, en hij schiet zonder problemen de gelijkmaker tegen de touwen.

Ook in de rest van het tweede bedrijf zijn de bezoekers de beteren op Sportpark de Boshoek, maar meerdere kansen voor Adrian Ramadani leveren geen goal op. Ook pogingen van onder andere Jelle Goselink treffen geen doel.Tien minuten voor tijd wordt het in één keer knap lastig voor City om een punt te halen in Hardenberg, als Mitch Willems direct rood krijgt voor een harde tackle op het middenveld. Een minuut of vijf later gaat het dan ook helemaal fout. Rick Hemmink wordt geen strobreed in de weggelegd om de 2-1 binnen te schieten, en dat is dan ook de eindstand.