LIENDEN - Jong Almere City FC heeft zaterdag drie punten verkwanseld in Lienden. De beloftenploeg wist een 0-2 voorsprong bij rust niet vast te houden en gunde de thuisploeg uiteindelijk de eerste overwinning sinds oktober vorig jaar. Dankzij een zuivere hattrick van Marlon Versteeg werd het 3-2.

Het steekpassje van Jelle Goselink is uitgekiend. De aanvaller zet ploeggenoot Rogier Benschop alleen voor de keeper en die schiet beheerst binnen. De buit lijkt binnen in Lienden, waar de plaatselijke FC na 32 minuten op een 0-2 achterstand wordt gezet. Zeven minuten daarvoor heeft Jong-speler Anwar Bensabouh zijn eerste schot op goal tot doelpunt gepromoveerd. Onder gemor van de plaatselijke aanhang in het pittoreske dorpje op de Betuwe.

Zoals twee weken eerder tegen Rijnsburgse Boys geeft de beloftenploeg de voorsprong echter binnen 120 tellen uit handen. Jong Almere City FC heeft opnieuw spaghettibenen na de theepauze en ziet hoe Marlon Versteeg twee keer op prachtige wijze doel treft.

De editie lijkt hiermee op een gelijkspel af te stevenen, totdat aanvoerder Sam Krant een half uur voor tijd zijn tweede gele kaart krijgt gepresenteerd. Het stelt Versteeg tien minuten later in staat het ondenkbare te presteren: zijn derde goal van de middag bezorgt FC Lienden voor het eerst in dertien speelronden weer de volle buit.