ALMERE - Jong Almere City FC heeft zich zaterdagmiddag verslikt in de zaterdagamateurs van Ajax. In het eigen Yanmar Stadion ging de ploeg van trainer Florian Wolf voortvarend van start, maar dat bleek niet voldoende voor een resultaat. Na negentig minuten stond het 1-3.

Via Meghon Valpoort (rakelings over) en Kenneth Aninkora (stuit op doelman Veenboer) is de thuisploeg in de eerste helft veruit het gevaarlijkst. Het enige wat er op dat moment aan ontbreek is een doelpunt. Die treffer komt er na 39 minuten, wanneer Valpoort uit een voorzet vanaf de linkerflank knap raak kopt.

Aninkora krijgt luttele minuten later de kans om de score razendsnel te verdubbelen, maar zijn subtiele stiftje wordt knap gekeerd door doelman Veenboer, die nog net zijn hand achter de bal krijgt. Het blijkt een dure misser te zijn, want in de extra tijd van de eerste helft slaat Ajax toe. De Amsterdammers – die tot dat moment eigenlijk nog geen noemenswaardige kansen hebben gehad – zijn trefzeker uit een hoekschop. De bal wordt voor de goal geslingerd en valt voor de voeten van Kenneth Misa-Dano, die de 1-1 binnenwerkt.

In de tweede helft laten de gasten zich een stuk nadrukkelijker zien en dat resulteert al vlot in de 1-2. Terwijl de defensie van Jong Almere City appelleert voor een vermeende handsbal van Misa-Danso mag het spel door en scoort Mitchel Bormann de 1-2.

Uit een voorzet van Aninkora en met een afstandsschot van invaller Carlito Fermina is Jong Almere City nog wel tweemaal gevaarlijk, maar echt grote kansen blijven achterwege. Wanneer Misa-Danso vlak voor tijd aan de defensie ontsnapt en de 1-3 tegen de touwen schiet is het duel gespeeld.

Door de nederlaag is Jong Almere City FC nu terug te vinden op de negende plaats in de Derde Divisie Zaterdag.