ALKMAAR - Joey Jacobs (21) maakt met onmiddelijke ingang de overstap van AZ naar Almere City FC. De 21-jarige Purmerender tekende in Flevoland een contract voor 2,5 jaar met een optie voor nog een seizoen.


Joey Jacobs, een jongere broer van Jamie Jacobs die eveneens bij AZ in de jeugd speelde en één van de sterkmakers is bij SC Cambuur, kwam in 2011 vanaf FC Purmerend naar de AZ Jeugdopleiding. In oktober 2018 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal en inmiddels heeft hij 65 wedstrijden gespeeld bij Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. Het contract van Jacobs bij AZ zou komende zomer aflopen.

Op de website van Almere City FC laat de centrale verdediger weten blij te zijn met de stap: "Ik vind het sowieso heel leuk om bij deze mooie club te tekenen, de club heeft in de afgelopen jaren bewezen wat voor voetbal het kan spelen. Ik hoop samen met de rest van de selectie de stijgende lijn in te kunnen zetten en het is voor mij ook een persoonlijk doel om de Eredivisie met Almere City FC te behalen.”