ALMERE – Jamal Yahiaoui is vanaf volgend seizoen coach bij FC Almere. De Hoornse oefenmeester was sinds zijn vertrek bij Magreb’90 in januari vrij, en volgend seizoen is hij weer voorzien van een club.

Jamal Yahiaoui begon dit seizoen aan zijn tweede jaar bij derde divisionist Magreb’90. In zijn eerste seizoen wist hij de ploeg na een goede serie (7x winst) in de derde divisie te houden. Afgelopen januari vertrok de coach echter bij de Utrechtse club. “Dat ik gestopt ben was zelf een bewuste keuze omdat de club organisatorisch en in feite technisch failliet is en ze in zeer zwaar weer zitten.” vertelt de oefenmeester die in het verleden werkzaam was bij o.a. FC Breukelen, FC Castricum en Zeeburgia.

Klik was er
Komend seizoen staat de Hoornse coach aan het roer bij FC Almere, dat dit seizoen nog meedingt op het kampioenschap in de tweede klasse B en al een periodetitel op zak heeft. “De welbekende klik met de technische commissie en spelersgroep was er meteen en dat heeft mij doen besluiten ervoor te gaan”, zegt Yahiaoui die ook nog aanbiedingen had van ploegen uit de derde divisie, maar door de reisafstand was dit geen optie. De Almeerse ploeg kijkt eveneens uit naar de samenwerking. “Wij hebben ontzettend veel vertrouwen in Jamal en gaan er van uit dat hij de doelstellingen zal gaan halen.” zegt het bestuur op haar eigen website.

Ambitieus
Yahiaoui heeft inmiddels al een aardig beeld van zijn nieuwe club. “FC Almere is een ambitieuze club die onder leiding van voorzitter Edo Westerbeek en technisch manager Emiel van Gemert een koers hebben bepaald waarbij prestatie en gezelligheid hand in hand kunnen gaan en de club graag een stapje hoger willen maken met de selectie spelers die nu aanwezig zijn”, omschrijft de coach de hoogst spelende ploeg uit Almere. “Ik heb hele goede gesprekken gevoerd met de leiding waarbij we een onwijs goede klik hadden. Ik heb er ontzettend veel zin in om er iets moois van te maken.”