ALMERE - Vanaf vrijdag 20 oktober tot en met zondag 22 oktober zal het Topsportcentrum te Almere gevuld worden met opzwepende muziek en dansers die strijden om een podiumplek tijdens de Holland Masters – Rembrandt Cup In dit weekend vinden namelijk het NK Formatiedansen en diverse internationale wedstrijden plaats, waarbij paren ranking punten kunnen verdienen voor de wereld ranking van de WDSF (World DanceSport Federation). De inschrijving is uitstekend en er worden diverse wereldtoppers verwacht.

Deze wedstrijden worden georganiseerd door de Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB), die op zaterdag 21 oktober bovendien haar 50-jarig jubileum viert. De NADB is opgericht op 9 oktober 1967 door een fusie van de Nederlandse Amateur Dansers Club uit 1946 en de Amateur Danssport Bond Nederland uit 1957. Sinds 1993 vertegenwoordigt de NADB de danssport binnen de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF.

Het programma is als volgt:

Vrijdag 20 oktober vinden er internationale WDSF wedstrijden plaats in de Adults 10-Dans en Youth Latin en zijn er zowel nationale als internationale wedstrijden in diverse Senioren klassen.

Zaterdag 21 oktober wordt een topdag met o.a. ’s avonds de viering van het 50jarig jubileum, een WDSF World Open Latin, WDSF Professionals Standaard en het Nederlands Kampioenschap Formatiedansen