ALMERE - Torino Hunte kon zich geen mooier thuisdebuut wensen. De 27-jarige aanvaller, die begin oktober aansloot bij de equipe van trainer Michele Santoni, luisterde zijn eerste basisplaats op met een doelpunt en een assist. Daarmee kreeg hij SC Cambuur op de knieën: 2-1. Als klap op de vuurpijl werd Hunte ook nog verkozen tot ‘Boss of the Match’.

Na zestien minuten spelen leken de Almeerders de ban te breken. Uit een afgemeten voorzet van Niek Vossebelt kopte Torino Hunte de bal kruislings in. Gretig als een echte spits gaf Edoardo Soleri de bal het laatste tikje, maar de Italiaanse aanvaller stond op dat moment buitenspel. Daarmee ging het feest niet door.

Een klein kwartier later hadden de bijna 2100 fans in het Yanmar Stadion alsnog reden tot juichen. Almere City FC opende namelijk alsnog de score met een aanval uit het boekje. Yoeri Loen gaf een prima pass in de diepte op Torino Hunte, die met een afgemeten voorzet James Efmorfidis in staat stelde om de trekker over te halen. Met een hard schot liet hij doelman Mous kansloos: 1-0.,

,Een fantastisch doelpunt”, glunderde Efmorfidis na afloop. ,,De aanval werd goed opgezet en met Edoardo (Soleri red.) en Niek (Vossebelt red.) voor de goal was de bezetting perfect. Ik kreeg de bal van Torino en hoefde alleen mijn voet er nog maar tegenaan te zetten. Hier hadden we op getraind, dus dan geeft het een heerlijk gevoel als het ook in de wedstrijd goed uitpakt.”

Heel lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want een kleine tien minuten later lag uit het niets de gelijkmaker erin. De defensie kreeg de bal niet goed weggewerkt, waarna doelman Plattel te laat was en daardoor de bal niet kon klemmen. Nigel Robertha tikte de 1-1 binnen.

Trainer Michele Santoni kon afloop echter trots zijn op zijn ploeg, want na rust domineerde City de wedstrijd en gaven de Almeerders eigenlijk niets weg. Na een uur spelen werd dat sterke spel beloond met de 2-1. Hunte kreeg de bal, trok naar binnen en schoot op doel. Zijn inzet leek een simpele prooi voor Mous, maar de doelman grabbelde en zag het leder alsnog over de lijn rollen.

,,Het ging wel aardig vandaag. Ik mag niet klagen”, zei de aanvaller na het laatste fluitsignaal in alle bescheidenheid. ,,Deze lijn wil ik doortrekken. Dat we spelen om de bovenste plekken in de Keuken Kampioen Divisie maakt het extra lekker. Dan wil je graag in het veld staan hoor”, vertelde hij lachend.

Na de 2-1 gaf de thuisploeg eigenlijk nauwelijks meer iets weg. Een smetje op de mooie avond was wel dat Yoeri Loen vlak voor tijd met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Hij ging te hard door op Karim Rossi. Ook met tien man hield de equipe van Santoni in de laatste minuten stand, waardoor de volle drie punten in het Yanmar Stadion bleven.

Door de overwinning handhaaft City zich op de vijfde plaats van de ranglijst. Het gat naar koploper Sparta bedraagt slechts vier punten. Volgende week wacht het uitduel bij TOP Oss, wederom een directe concurrent. De Brabanders hebben slechts twee punten minder dan City.

Almere City FC - SC Cambuur 2-1 (1-1)
29. Efmorfidis 1-0
39. Roberts 1-1