ALMERE - In Dronten zijn vrijwilligers opgestaan om daar, naast de club uit Almere, een tweede rugby club in Flevoland op te starten. Omdat de groei van het aantal clubs zeer belangrijk is voor de snelle ontwikkeling van de sport in Nederland, hebben leden van clubs uit Almere en Zwolle hun hulp aangeboden, zoals het uitlenen van trainingsattributen. De eerste periode is het vaak nog niet makkelijk voor een nieuwe vereniging om volledig eigen teams op de been te krijgen en ook in Dronten is dat het geval. Rugby Club Bulldogs en RC Zwolle hebben in verschillende leeftijdsklassen een samenwerkend clusterteam ingeschreven in de competitie, waarin de spelers uit Dronten hartelijk welkom zijn.

Om de sport in Dronten op de agenda te krijgen en om de samenwerking tussen de drie verenigingen te vieren, werd in het eerste toernooiweekend van het seizoen een gezellige rugby-dag in Dronten georganiseerd voor de gezamenlijk teams onder de 12 jaar. De spelers van Bulldogs Almere wilden graag spelen en kwamen dus in grote getalen naar de dag voor de eerste kennismaking met deze nieuwe club.

De burgemeester van Dronten opende de dag en het was leuk te zien dat er al diverse geïnteresseerde kinderen uit Dronten waren gekomen, om kennis te maken met deze mooie nieuwe sportmogelijkheid in hun stad.

Na de opening was er een training voor de spelers van de drie clubs georganiseerd, die werd gegeven door de trainers van Rugby Club Bulldogs uit Almere.

Eenmaal opgewarmd konden de spelers de eerste wedstrijdjes van het seizoen starten in een vriendschappelijk, eerlijke en vrolijke setting.