ALMERE - Het gebeurt niet vaak dat een sportclub spontaan bezoek krijgt van een bondscoach. Toch overkwam het rugby vereniging RC Buldogs Afgelopen week. En daarbij gaf de coach van het nationale team ook nog een exclusieve training weg.

Rugby is in Nederland een snel groeiende sport.Vanuit de rugby bond wordt er met interesse gekeken naar de verrichtingen van RC Bulldogs Almere. Zo ook bij deze vereniging is het aantal leden dat deze gentlemen sport is gaan beoefenen dit jaar weer flink gestegen.

Afgelopen week werd de vereniging bezocht door de bondscoach van het Nederlandse senioren team, Gareth Gilbert. Hij nam tijdens de avondtraining van de colts en senioren het stokje even over van de clubtrainers. In deze twee uur durende rugby-clinic kregen de clubleden een aantal waardevolle rugby grondregels mee.

Ondanks de lage avondtemperatuur op het sportcomplex, kwamen de spelers na afloop verhit van het veld, door de zeer intensieve training. Natuurlijk was er na afloop even tijd ingeruimd om met Gareth Gilbert op de foto te gaan. Rugby vereniging RC Bulldogs kan terugkijken op een zeer inspirerende avond.