ALMERE - Afgelopen zaterdag schitterde het Synchroonzwemteam van Watervrienden Almere tijdens de tweejaarlijkse Seniorenkampioenschappen Synchroonzwemmen, ditmaal georganiseerd door de Delftse Watervrienden in samenwerking met Watervrienden Nederland. Zwemsters, verdeeld over categorie 1 (17 t/m 19 jaar) en categorie 2 (20 jaar en ouder), werden opnieuw uitgedaagd om hun beste performance te laten zien.

De kampioenschappen omvatten twee onderdelen: een technisch gedeelte waar elke zwemster 2 technische figuren vertoonde, en een uitvoerend gedeelte waar de zwemsters synchroon zwemmen op muziek, beiden beoordeeld door officials.

De feestvreugde voor Almere was wederom ongeëvenaard! Natasja van Suijdam veroverde opnieuw brons in de solo’s van categorie 2. Bij de duetten van categorie 2 behaalden Julia van Bruchem en Dagmar Hoogendijk een fantastisch resultaat met zilver!

De groepsnummers waren opnieuw een adembenemend schouwspel, waarbij het team, bestaande uit Marjolein Döpp, Sylvana Klamer, Josie Langley, Dagmar Hoogendijk, Leanne van Zanden, Natasja van Suijdam, Lisa Stegers, Julia van Bruchem en reservezwemster Sophie Glasmeier, met een totaalscore van 64.539 opnieuw het goud binnenhaalde. Onder de betoverende klanken van “Chicago the Musical” leverden ze een fenomenale performance. Zilver ging naar de Eindhovense Watervrienden en Brons naar de Tilburgse Watervrienden.

In 2019 behaalde het Synchroonzwemteam van Watervrienden Almere voor het eerst goud bij de Seniorenkampioenschappen Synchroonzwemmen. In verband met de COVID-19 restricties in 2021 heeft de wedstrijd in dat jaar niet kunnen plaatsvinden. Met nog grotere motivatie schitterde het team daardoor nu opnieuw naar een herhaalde gouden triomf! Een stralend en trots moment voor het hele team.

Het Synchroonzwemteam van Watervrienden Almere traint met passie elke zondagavond van 18:30 - 21:00 in het zwembad van Almere-Stad. Op zondag 17 december 2023 vindt de tweejaarlijkse Kerstshow in ditzelfde zwembad plaats, waar iedereen welkom is om deze en nog vele andere nummers live te komen aanschouwen. De toegang is gratis. Voor meer informatie over synchroonzwemmen bij Watervrienden Almere kunt u terecht op www.watervriendenalmere.nl.