ALMERE - Een internationaal toernooi voor golfers met een fysieke beperking komt deze zomer naar Almere. Het Dutch Disabled Open, één van de toptoernooien van de European Disabled Golf Association (EDGA), wordt van 5 tot en met 7 juli a.s. gespeeld op Golfclub Almeerderhout. De organisatie van het evenement is in handen van de Handigolf Foundation.

Voor wie is het toernooi?


Het Dutch Disabled Open is voor golfers met een fysieke beperking uit de hele wereld. Spelers kunnen meedoen als ze in het bezit zijn van een zogeheten WR4DG (World Ranking for Disabled Golfers) pass of een Acces Pass. Deze worden toegekend na een medische keuring.

Dutch Disabled Open

De ongeveer tachtig deelnemers aan het Dutch Disabled Open spelen op zowel zaterdag als zondag 18 holes op Golfclub Almeerderhout. Na 36 holes worden de winnaars gekroond. Op vrijdag is er een pro-am, waar sponsors samenspelen met deelnemers aan het Dutch Disabled Open. Voor het volledige wedstrijdprogramma: www.dutchdisabledopen.nl. Tevens zal op zaterdag 6 juli a.s. de burgemeester van Almere, de heer H. van der Loon, de opening verrichten.

Trotse gastheer

“Het bestuur van Golfclub Almeerderhout is trots dat het Dutch Disabled Open wordt gespeeld op onze golfbaan”, zegt voorzitter Richard Haeck. “Dit is een belangrijk toernooi voor spelers met een fysieke beperking uit alle windstreken. We verwachten zo’n zeventig deelnemers aan dit prachtige evenement. Bovendien kunnen we vast mededelen dat het Dutch Disabled Open ook volgend jaar in Almere wordt gespeeld.”

EDGA

De EDGA wil mensen met een beperking graag in aanraking laten komen met golf. Ze zijn erg actief om golf onder de aandacht te brengen. Daarnaast organiseren ze toernooien en geven ze advies over golfers met een beperking aan verschillende federaties, zoals de DP World Tour. Wereldwijd worden er meer dan honderd toernooien gespeeld onder de vlag van de EDGA. Het Dutch Disabled Open is er daar één van. Spelers kunnen bij deze toernooien punten verdienen voor de wereldranglijst (WR4DG).

Handigolf Foundation

Voor golfers met een beperking in Nederland is er de Handigolf Foundation. Zij organiseren wedstrijden, clinics en trainingen voor golfers met een beperking. Daarnaast faciliteren ze paragolfers (golfrolstoel) en materialen voor hun leden.

Golfclub Almeerderhout

De vereniging is opgericht in 1986 en is begonnen als een 18-holesbaan met een 9-holes par-3-baan en een driving range. In de jaren 90 kwam er een uitbreiding van 18 holes naar een 27-holesbaan. Op dit moment behoort GC Almeerderhout met ruim 1700 leden tot één van de grootste golfclubs van Nederland. De missie van de vereniging is om golf voor zowel jeugd als volwassenen, van beginnende tot ambitieuze speler, aantrekkelijk te maken. Het is een vereniging dat inclusiviteit omarmd. Zij wil een omgeving creëren waarin iedereen wordt gerespecteerd, ondersteund, gehoord en gewaardeerd wordt. Daarom zijn er op Goldclub Almeerderhout alle voorzieningen aanwezig voor mensen met een beperking zodat zij zich welkom voelen en volledig deel kunnen nemen aan de golfsport en het verenigingsleven. Daarnaast is de vereniging is NGF ‘Committed to Jeugd’ en ‘Committed to Family’.