ALMERE - Almere City FC is er niet in geslaagd om de kraker tegen Go Ahead Eagles winnend af te sluiten. In eigen huis kwam de ploeg van trainer Michele Santoni net te kort om het de opponent uit Deventer echt lastig te maken. Ondanks de 0-1 nederlaag staan de Almeerders nog altijd op de derde plaats van de ranglijst. Volgende week wacht alweer de volgende topper, uit bij FC Twente. De periodetitel staat dan nog altijd op het spel.

Almere City FC had het in de eerste helft lastig tegen de medekoploper uit de Keuken Kampioen Divisie. Het grootste gevaar kwam van Stef Lelieveld, die de bal vanaf de rechterflank voor gaf, maar net geen medespeler wist te bereiken. Aan de andere kant stuitte Delvechio Blackson met een afstandsschot op de vuisten van doelman Verhulst, maar City slaagde er te weinig in om echt van zich af te bijten. De inzet van Blackson was eigenlijk het enige wapenfeit van in de eerste helft.

Vlak voor rust kwamen de gasten dan ook op voorsprong. Na balverlies op het middenveld kon Istvan Bakx alleen op doelman Plattel af. Oog in oog met de goalie hield hij het hoofd koel en schoof de bal binnen: 0-1. Die stand stond bij rust dan ook op het scorebord, waarna de fans in het uitverkochte Yanmar Stadion afscheid namen van Silvester van der Water. De buitenspeler, die deze zomer de overstap maakte naar Heracles Almelo, genoot zichtbaar van de ereronde die hij per tractor maakte.

Ook in de beginfase van de tweede helft bleven de Deventenaren de meest dreigende partij. Na een klein uur besloot Santoni om met Kevin Luckassen en Ricardo Kip twee frisse krachten in brengen. Zij kwamen binnen de lijnen voor Edoardo Soleri en Andreias Calcan. City was echter niet bij machte om de wedstrijd naar zijn hand te zetten en had geluk dat Richard van der Venne de bal na een fraaie aanval net naast het doel van Plattel mikte.

Een kwartier voor tijd koos Santoni ervoor om met Stijn Meijer een extra aanvaller binnen de lijnen te brengen. Hij verving Delvechio Blackson. In de extra tijd kreeg de lange spits nog één kopkans die had kunnen resulteren in de gelijkmaker, maar Meijer knikte de bal naast.

,,Het is balen dat we deze wedstrijd verliezen, maar het was vandaag net niet goed genoeg”, wist Niek Vossebelt. ,,Vooral de manier waarop de tegengoal viel is zuur. Calcan wilde een dribbel inzetten en op ongelukkige wijze viel de bal achter de verdediging. Als die treffer vlak voor rust niet valt, speel je denk ik een andere wedstrijd. Helaas is het niet anders. Gelukkig staan we er nog altijd goed voor. Volgende week wacht alweer de volgende topwedstrijd, bij FC Twente.”

In Enschede zijn de belangen opnieuw groot. De ploeg van Santoni blijft bij een goed resultaat meestrijden om de bovenste plaatsen en maakt bovendien nog kans om de eerste periodetitel te winnen. Daarbij is de ploeg nu wel afhankelijk van Sparta, dat in dat geval niet mag winnen van Telstar.