ALMERE - Op het zonovergoten rugbyveld van Rugby Club Bulldogs Almere werd zaterdagochtend het landelijke Girls Rugby Festival georganiseerd. De in eerste instantie licht bevroren grasmat veranderde daardoor al snel in een prachtig bespeelbaar goed aangekleed veld.

Niet alleen zet de club uit Almere zich hiermee op de kaart, het past prima in de sport ambities van de stad. Met dit evenement wordt de rugbysport voor meisjes landelijk gepromoot en toegankelijk gemaakt. De 57 aanmeldingen die de club ontving, kwamen van verschillende rugbyclubs uit de regio. Tijdens deze sportdag kregen de deelnemers een goed georganiseerde training van Nederlands Top talent, om hun skills te verbeteren. De totaal deelnemende groep bestond uit een groep meisjes onder de 15 en een groep onder de 18 jaar. Naast het werken aan de kennis over de sport, was ook het sociale aspect van groot belang.

De laatste grote storm had de rugbypalen in Almere als luciferhoutjes laten knakken. De festival-dag leek daarmee even in het water te gaan vallen. Door de geweldige inzet van de Sportafdeling van de Gemeente Almere konden de palen op tijd worden vervangen en was het voor de deelnemers aan het Girlsfestival mogelijk veilig te kunnen sporten.