ALMERE - Het trainen in groepsverband is voor de jeugd landelijke nog steeds mogelijk en daar maken leden van verenigingen veel gebruik van.
Ook de doordeweekse trainingen bij Rugby Club Bulldogs Almere zijn zeer goed bezocht, waarmee de club zijn leden in de buitenlucht goed in beweging weet te houden in deze vreemde tijd.


Het spelen van competitie sportwedstrijden is momenteel niet mogelijk door de landelijk ingestelde overheidsmaatregelen.
Nu de competitie tijdelijk is stilgelegd en de zaterdagen dus geen officiële wedstrijddagen zijn, wil de rugbyclub het mooie veld zo goed mogelijk gebruiken en de jeugdleden ook in het weekend in beweging houden.

Zo zijn er op de zaterdagen al extra trainingen gegeven, onderlinge clubwedstrijden georganiseerd en dit weekend was het tijd voor een geweldige jeugd rugby-clinic.
De drie uur durende clinic werd gegeven aan clubleden tussen de 11 en 17 jaar in groepjes per positie.

Voor een training per positie zijn heel wat trainers nodig en die waren snel gevonden in de eigen gelederen.
Een mooie groep senioren kon niet wachten om de rugbyvaardigheden over te brengen op de eigen clubjeugd.
Trainers hadden vooraf, voor al de posities, een intensief programma uitgeschreven, met daarin onderdelen die ze zelf afgelopen jaren hadden meegekregen op de Club, een Rugby Academie, of in het Nederlands-team.

De opzet van de clinic was een positie training aan kleine groepjes spelers, waarbij deze spelers getraind werden op hun specifieke rol op het veld. De groepjes bestonden uit spelers van verschillende leeftijden, die in de wedstrijden in hun eigen team op dezelfde positie in het veld sporten. Dat had als bijkomend voordeel dat de jongere deelnemers snel meekrijgen hoe oudere spelers oefeningen wat steviger inzetten en dat natuurlijk al snel kopieerden.

Met de extra clinic weet Rugby Club Bulldogs Almere zijn spelers in beweging te houden, het positiespel van de leden te verbeteren, maar vooral te bouwen aan een mooie verbindende clubcultuur.