ALMERE - De competitiewedstrijd tussen Almere City FC en TOP Oss is vrijdagavond na een kleine 28 minuten gestaakt vanwege de mist. De resterende 62 minuten worden aanstaande maandag om 20.00 uur uitgespeeld. Gekochte kaarten blijven geldig. Iedereen krijgt bij komst naar het Yanmar Stadion een gratis consumptie aangeboden door de club vanwege het ongemak.

Voor de arbitrage was het na 28 minuten niet meer mogelijk om alle delen van het veld duidelijk te zien. Dat deed arbiter Nagtegaal na een pauze van een half uur beslissen om het duel definitief te staken. Het stond op dat moment nog 0-0.

Voordat het duel in het Yanmar Stadion werd stilgelegd had Almere City FC een licht veldoverwicht. De ploeg van interim-trainer Ole Tobiasen werd gevaarlijk via een afstandsschot van Youri Loen en Stijn Meijer kreeg een goede kans om de score te openen. Zijn inzet leek door een hand te worden gekeerd, maar de scheidsrechter liet doorspelen.Maandag staat deel 2 van Almere City FC – TOP Oss op het programma. Men hoopt iedereen dan weer te mogen verwelkomen in het Yanmar Stadion. Restitutie van gekochte kaarten is niet mogelijk.