ALMERE - De genomineerden voor de titel Paralympisch Sporter 2018 van Almere zijn bekend. Bo Kramer (rolstoelbasketbal), Cheyenne Bouthoorn (para atletiek) en Michaela Spaanstra (rolstoeltennis) zullen strijden om de titel. De winnaar wordt op 27 februari tijdens het SNS Sportgala in het Topsportcentrum bekend gemaakt. Afgelopen week maakte de gemeente al bekend welke Almeerse ploegen en coaches genomineerd zijn en komende week volgen de genomineerde sporters.

Bo Kramer maakt deel uit van het Nederlands team rolstoelbasketbalsters. Dit team sleepte afgelopen zomer de wereldtitel in de wacht door in de finale Groot-Brittannië te verslaan. Kramer was in deze wedstrijd goed voor 9 punten. Afgelopen september ontving zij de Almeerse Sportpenning.
Cheyenne Bouthoorn haalde afgelopen jaar op de 100 meter, 200 meter sprint en kogelstoten een nationaal record. Op het NK Para Atletiek behaalde ze brons in de klasse bij de 100 meter en zilver bij de 200 meter en het kogelstoten. Als hoogtepunt in 2018 name ze deel aan het EK Para Atletiek in Berlijn, waar ze vierde werd bij kogelstoten.
In 2018 haalde Michaela Spaanstra in het enkelspel haar hoogste ranking tot nu toe, namelijk de tiende plek (11 juni 2018). Ze behaalde deze plaats door afgelopen jaar vijf titels te behalen op internationale toernooien in het enkelspel en zes titels in het dubbelspel. Absoluut hoogtepunt was de winst met het Nederlands Team van het World Team Cup. Spaanstra traint bij het RTC Tennis in Almere.

Stemproces
Deze weken worden de genomineerden voor de Almeerse sportverkiezingen bekend gemaakt. Daarna is van 6 t/m 17 februari de keuze aan Almeerders. Zij kunnen via www.almere.nl/sportverkiezingen hun stem uitbrengen op alle genomineerden in de categorieën Sportploeg, Sportcoach, Paralympische sporter, Sporttalent, Sportman en Sportvrouw van het jaar. De winnaars worden vervolgens bepaald aan de hand van uitgebrachte stemmen van inwoners en die van de vakjury. Deze jury bestaat dit jaar uit Bob Friedländer (sportfotograaf), Timothy Beck (oud-topsporter), Martijn de Groot (sportverslaggever Omroep Flevoland), Rudi Tuijn (Sportservice Flevoland) en Martijn Rengelink (concerndirecteur gemeente Almere). De Almeerse Sportverkiezingen en het SNS Sportgala worden jaarlijks georganiseerd door het Sportbedrijf van de gemeente Almere. Het gala wordt mede mogelijk gemaakt door SNS Bank, Baljetgroep en Vereniging Bedrijfskring Almere.

Kijk op www.almere.nl/sportverkiezingen voor meer informatie.