DEVENTER - Almere City FC heeft een 0-1 voorsprong in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles niet over de streep weten te trekken. De ploeg van Michele Santoni trok uiteindelijk met 2-1 aan het kortste eind door een doelpunt van Eagles’ spits Thomas Verheydt, die koud een minuut in het veld stond.

Go Ahead Eagles heeft het eerste half uur niets te duchten van Almere City FC in ‘De Adelaarshorst’. Totdat scheidsrechter Dieperink de wedstrijd een twist geeft door resoluut naar de penaltystip te wijzen na een vermeende overtreding in het strafschopgebied van de Eagles. Roland Baas vloert Stijn Meijer, oordeelt de leidsman. Niek Vossebelt pakt het cadeautje uit. Met een knal recht door het midden verschalkt hij keeper Verhulst vanaf de stip.

Soms heb je in de voetballerij dat gelukje nodig. Een afspiegeling van de verhoudingen is het in ieder geval op dat moment niet. De openingsminuten is Almere City FC feller, maar onheil achtervolgt de ploeg. Torino Hunte moet al na vijf minuten het veld verlaten met een blessure en Tim Receveur en Ruggero Mannes moeten meer ingetogen spelen door vroege gele kaarten.

Na de opening wordt Go Ahead dominant en solliciteert het naar een treffer. Kersverse keeper Agil Etemadi verricht voor de 0-1 tot twee keer toe een wereldredding om Almere op de been te houden. Als een leeuw werpt hij zich op zijn prooi, totdat ook hij vijf minuten voor rust een keer capituleert. Uit een Deventer hoekschop wordt de bal doorgekopt en bij de tweede paal staat Van Moorsel om de bal hard tegen de touwen te schieten.

De tweede helft vertoont aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Go Ahead Eagles dringt in de openingsminuten van de tweede helft aan en zoekt nadrukkelijk de aanval. Het is echter Almere City FC dat er met wat gevaarlijke plaagstootjes uit komt. In de drang naar voren vergeten de Deventenaren te verdedigen, waardoor de bal in de 50ste minuut achter de verdediging valt. Meijer stoomt alleen af op het doel en wordt gehaakt. De arbitrage wuift het voorval echter resoluut weg. Terwijl dit er wel eentje had kunnen zijn.

Het is het startsein van een dol kwartiertje, waarbij Almere City FC het heft in eigen hand neemt. Een afstandsschot van Yoeri Loen gaat maar net voorlangs en een kopbal van Kevin Luckassen wordt door doelman Verhulst maar nauwelijks tot corner verwerkt. Go Ahead Eagles lijkt in de touwen te hangen, wanneer in de 71eminuut de bal in de kluts voor de voeten van Radinio Balker valt. De bal strandt echter in een wout van benen.

Een tactische wissel van Go Ahead Eagles trainer Stegeman geeft de thuisploeg lucht. Spits Thomas Verheydt staat amper een halve minuut in het veld als de bal voor zijn voeten ploft en hij de wedstrijd voor de Deventaren over de streep trekt. Almere City FC dringt nog wel aan met een imponerend slotoffensief, dat tot diverse opgelegde kansen en doldwaze scrimmages leidt. De bal valt echter niet meer de kant van Almere op.

,,Het is de fase waarin we zitten," zei Michele Santoni na afloop in de catacomben. ,,Momenteel zit alles tegen en daar moeten we uitkomen. We hebben keihard gewerkt, als team gevochten voor een resultaat en we hadden het verdiend om minimaal met een punt naar huis te gaan. Helaas zit dat er momenteel nog niet in."

Go Ahead Eagles - Almere City FC 2-1 (1-1)
28. Vossebelt (pen.) 0-1
40. Van Moorsel 1-1
75. Verheydt 2-1