OSS - Almere City FC heeft het zaterdagavond niet kunnen bolwerken tegen TOP Oss. In wat door FOX Sport is gebombardeerd tot ‘Superweekend’ wisten de Almeerders geen bres te slaan in de verdediging van de Brabantse opponent: 2-0. De dekselse Huseyin Dogan is de beul van Almere City FC. De topscorer van TOP Oss schiet twee keer raak in twintig minuten tijd.

Lange tijd ziet het er niet naar uit dat het affiche wordt bekroond met doelpunten. In het waterkoude Frans Heesen Stadion in Oss worden de toeschouwers in het tactische schaakspel niet bepaald getrakteerd op spektakel. Ondanks dat de historische statistieken uitwijzen dat het duel TOP Oss - Almere City FC doorgaans een garantie voor doelpunten is, zijn de kansen in de eerste helft op één hand te tellen. Het overwicht? Licht in het voordeel van Almere City FC, alhoewel we twintig minuten moeten wachten voor het eerste schot op doel. De poging van Ricardo Kip gaat echter voorlangs.

Tot een kwartier na rust wordt het geduld van de toeschouwers op de proef gesteld. Tussentijds probeert Almere City met afstandsschoten van James Efmorfidis en Torino Hunte om de vijfmansverdediging van TOP Oss te verschalken, maar met weinig succes.

De topscorer van Oss is uiteindelijk degene die het duel doet kantelen. Huseyin Dogan ontdoet zich in het strafschopgebied tot twee keer toe van naaste bewaker Bram van Vlerken en in beide gevallen verschalkt hij keeper Plattel met een een snelle strakke schuiver. Met twaalf treffers staat de aanvaller tweede op de lijst van topschutters in de Keuken Kampioen Divisie.

Michele Santoni: ,,De teleurstelling is groot. Degene die dit duel als eerste zou scoren zou de punten mee naar huis nemen. Het was de eerste keer dat wij tegen dit systeem speelden dit seizoen. We hadden niet de kracht om hier adequaat op te reageren en er iets tegenover te zetten. Als dit een examen was, dan zijn we zwaar gezakt. Gelukkig krijgen we de kans om ons snel te revancheren, maar er is werk aan de winkel. Zeker omdat er nog meer tegenstanders volgen die eenzelfde strijdwijze hanteren."

Almere City FC moet door de nederlaag een stapje terug doen op de ranglijst. Volgende week vrijdag wacht op Black Friday een thuisduel tegen FC Dordrecht.

TOP Oss - Almere City FC 2-0 (0-0)
59. Dogan 1-0
78. Dogan 2-0