DEVENTER - Stoelriemen vast en gaan! In een uiterst spectaculair duel aan de Vetkampstraat in Deventer hebben Go Ahead Eagles en Almere City FC de punten gedeeld (1-1). Met een hoog tempo en volop kansen aan beiden kanten is het geen moment saai. De Flevolanders pakken zodoende in de eerste krachtmeting van 2020 een punt. ,,Ik ben tevreden over hetgeen we vandaag hebben kunnen opbrengen en ik denk dat het publiek de grote winnaar is”, aldus hoofdtrainer Ole Tobiasen.

In de enerverende eerste helft valt er voor de voetballiefhebbers in de Adelaarshorst voldoende te beleven. Ondanks dat het spel in de eerste twintig minuten op en neer golft heeft Almere City FC controle over de wedstrijd en de Flevolanders zijn zelfs trefzeker via Thomas Verheydt. Het doelpunt van de voormalig spits van de Eagles – die de rebound van een schot van Youri Loen benut – wordt echter terecht geannuleerd wegens buitenspel.

Daarna breekt een fase aan waarin het alle hens aan dek is voor de ploeg van trainer Tobiasen. Maël Corboz, Martijn Berden en Elmo Lieftink nemen het doel van Joshua Smits onder vuur, maar door goed keeperswerk en een verdedigend been verdwijnt de bal op wonderbaarlijke wijze telkens net niet tegen de touwen.

Voor de gasten is dit overigens geen reden om in de schulp te kruipen. Ook City blijft voortdurend druk zetten op de Deventer defensie en krijgt goede mogelijkheden op de openingstreffer. Zo belandt de bal na een geblokte schotpoging van Nick Venema en gegrabbel van Hobie Verhulst op de lat en ook Verheydt treft met een kopbal het aluminium. Wanneer arbiter Nagtegaal na 45 minuten affluit voor de rust kan iedereen dan ook even bijkomen van een memorabel achtbaanritje vol spectaculaire momenten. Ondanks de 0-0 stand op het scorebord.

In de tweede helft is het de thuisploeg van voormalig City-trainer Jack de Gier die het bal gewoon weer opent. Berden neemt het doel onder vuur, maar de sterk keepende Smits ligt wederom goed in de weg. Het tempo ligt daarna weliswaar iets lager dan in het eerste bedrijf, maar het blijft vermakelijk in Deventer. Waar Go Ahead Eagles na rust iets dreigender is, opent Almere City de score. Na 73 minuten minuten geeft Delvechio Blackson een uitstekende voorzet vanaf de linkerflank, waarna James Efmorfidis de trekker overhaalt.

Helaas kan de equipe van Tobiasen niet lang van de voorsprong genieten. Slechts twee minuten later staat het weer gelijk. Uit een diepe bal krijgt Damon Mirani de bal ongelukkig tegen het lijf, waardoor invaller Adrian Edqvist alleen voor het doel verschijnt en bal langs Smits schuift.

De Almeerse doelman zorgt er met een aantal uitstekende reddingen in de slotfase voor dat City met een punt huiswaarts keert. Een resultaat waar hoofdtrainer Tobiasen mee kan leven. ,,Ik wil de ploeg een compliment maken voor de manier waarop we Go Ahead hebben bestreden. Ik heb genoeg gezien waar we mee verder kunnen. Aanstaande vrijdag komt De Graafschap op bezoek in Almere en openen we de nieuwe tribunes. Ik hoop dat we dan kunnen rekenen op een goed gevuld Yanmar Stadion.”