ALMERE - Minder dan drie maanden voor ‘Tokyo’ sleepte Lilian de Geus vorige week in het Spaanse Cádiz haar derde wereldtitel windsurfen in de wacht. Maandag 3 mei 2021 was ze even in thuishaven Almere voor filmopnamen van TeamFlevo. Een mooie gelegenheid voor gedeputeerde Harold Hofstra (portefeuillehouder sport) om de kersverse wereldkampioene namens het provinciebestuur te feliciteren.


TeamFlevo
Nadat De Geus eerder het wereldkampioenschap RS:X won in 2018 en 2020, wist ze in Spanje haar titel na een spannende medalrace te prolongeren. Een titel waar ze naar eigen zeggen ‘alles voor uit de kast moest halen’ en waar ze heel blij mee is. De Almeerse is een van de boegbeelden van de campagne TeamFlevo. Met deze campagne wil provincie Flevoland meer bewegen en een gezondere levensstijl promoten. Sportservice Flevoland doet dit onder meer door de projecten: het Flevolandse Olympisch Lespakket voor basisscholen, een beweegpakket voor ouderen, maar ook door het onder de aandacht brengen van sportboegbeelden die geboren en/of getogen zijn in Flevoland. Dit alles onder de noemer TeamFlevo. Op sociale media is TeamFlevo te volgen via #vuurvoorflevoland.

12 sporters
In de aanloop naar de Olympische Spelen in Tokyo, die op 23 juli 2021 beginnen, zijn 12 (oud-) olympische sporters geselecteerd die elk hun eigen verhaal hebben. Met deze verhalen wil Sportservice Flevoland anderen inspireren en uitstralen dat wij met zijn allen trots zijn op de provincie en onze sporters. En trots is sportgedeputeerde Harold Hofstra. Op De Geus, maar ook op windsurfer Kiran Badloe uit Lelystad en de paralympische rolstoelbasketbalster Bo Kramer uit Almere. Om maar een paar namen te noemen. Tijdens de opnamen voor de TeamFlevo-film in Almere kreeg de gedeputeerde de mogelijkheid om De Geus op het water in actie te zien en even met haar te spreken. “De derde wereldtitel is een ongekende prestatie van Lilian de Geus. Flevoland is een watersportprovincie bij uitstek en heeft met Lilian en Kiran boegbeelden om van te dromen.

De wereldtitels van beide windsurfers zijn hopelijk een opmaat naar Olympisch succes. Wij zijn als provincie Flevoland enorm trots op onze topsporters en zullen hun prestaties in Tokyo op de voet volgen.”