ALMERE - Florian Wolf is de nieuwe hoofdcoach van Jong Almere City FC. De 32-jarige trainer tekent in het Yanmar Stadion een contract voor één seizoen. Wolf is de opvolger van Ivar van Dinteren, die aan de slag is gegaan als assistent van Ron Jans bij het Amerikaanse FC Cincinnati.

Met de beloftenploeg van Almere City FC strijdt Wolf voor een goede eindklassering in de Derde Divisie Zaterdag, maar richt hij zich toch vooral op de ontwikkeling van de talenten . De oefenmeester heeft al de nodige ervaring als hoofdtrainer in het amateurvoetbal bij onder meer SV Odijk, FC Volendam O19, FC Uitgeest, Legmeervogels en SJC. Bovendien deed hij als assistent ervaring op bij AZ O17 en Sparta O19.

Florian Wolf: ,,Dit is een club die uitstraalt ieder jaar weer een stap voorwaarts te willen maken. Daarvoor is ook een gedegen plan opgesteld. Jong Almere City FC speelt daarin een belangrijke rol. Het voornaamste doel is uiteraard dat jonge talenten zich verder ontwikkelen en via het beloftenelftal doorstromen naar de A-selectie. Ik wil daar graag een bijdrage aan leveren, met aandacht voor zowel het individu als het team.”

Algemeen directeur John Bes van Almere City FC: ,,Florian is een jonge en veelbelovende trainer die, ondanks zijn leeftijd, toch al over de nodige relevante ervaring beschikt. Op basis van de ingewonnen referenties én de gesprekken die wij met hem hebben gevoerd bleek dat hij in staat is om de balans te bewaken tussen het individueel ontwikkelen van spelers en het presteren met een team. We laten onze grootste talenten dan ook met een gerust hart over aan Florian.”