EINDHOVEN - Almere City FC heeft vrijdagmiddag aan één sterke helft genoeg gehad om FC Eindhoven te kloppen. De ploeg van interim-trainer Jeroen Rijsdijk was in de eerste helft oppermachtig en legde daar de basis voor een welverdiende zege.

De Almeerders blijven dus meedoen om de bovenste plaatsen, na een sterke start in het Jan Louwers Stadion. In de 300e wedstrijd van FC Eindhoven-keeper Ruud Swinkels mag hij de bal in het eerste half uur al tweemaal uit het net vissen. Met wat fortuin is het Thomas Verheydt die de score opent. Vele malen mooier is de treffer die Xian Emmers even later maakt als hij naar binnen komt en Swinkels met een weergaloos schot het nakijken geeft. Terwijl Almere City FC nog een handvol kansen om zeep helpt is er uit het niets de aansluitingstreffer van Hugo Botermans. De marge is echter snel weer twee omdat Verheydt uit een voorzet van Thibaut Lesquoy koppen zijn tweede van de avond maakt.

Na de rust is het allemaal een stuk minder en wil Almere het duel professioneel uitspelen. In de slotfase moet keeper Woud echter nog een aantal keren redden waarbij hij ook nog eenmaal het geluk heeft van de hulp van de lat waardoor het bij 1-3 blijft.