ALMERE - Voor Almere City FC raken de titel en rechtstreekse promotie steeds verder uit zicht. Door in het inhaalduel tegen FC Volendam met 1-2 te verliezen staat de ploeg van Ole Tobiassen inmiddels tien punten achter op koploper SC Cambuur, en moet men ook De Graafschap en NAC voor zich dulden.

In het Yanmar Stadion vielen alle goals al voor rust. De wedstrijd begon dan ook levendig met een eerste kans voor de thuisploeg via Mannes, en vervolgens een sterkere fase voor de gasten. Met name Ibrahim El Kadiri bleek enkele keren ongrijpbaar en maakte bijna de openingstreffer.

Die viel na een kwartier alsnog via een ferme uithaal van Brian Plat, die daarmee zijn eerste competitietreffer maakte. Nadat ook Samuele Mulattieri nog een kans om zeep helpt is het vervolgens Almere dat vanuit het niets gelijk maakt als Tim Receveur hard binnen schiet. Daarna is het initiatief ook even aan de thuisploeg dat kansen krijgt met een omhaal van Helstrup (naast) en een kans voor Verheydt die keeper Roggeveen weet te keren. Op slag van rust is het vervolgens FC Volendam dat een hernieuwde voorsprong pakt als Mulattieri een voorzet van Murkin op waarde weet te schatten.

Na de rust wordt er dus niet meer gescoord. Murkin schiet een vrije trap net naast en wat volgt is een offensief van Almere City FC met veel strijd, doch zonder al teveel overleg. Ondanks de druk blijft FC Volendam dan ook geconcentreerd overeind.

Door de uitslag lijkt het er op dat beide ploegen zich moeten richten op de play-offs voor promotie. Almere City deed lang om de koppositie mee met SC Cambuur, maar door drie van de vier laatste wedstrijden te verliezen raakt men ver achterop. De tweede plaats, die eveneeens recht geeft op promotie, is nog niet uit zicht, maar de Tobiassen-equipe zal zich dan wel moeten herpakken. FC Volendam staat vooralsnog zevende en dat is ook de plaats waar de ploeg van Wim Jonk op dit moment thuis hoort gezien de wisselvallige prestaties. De Volendammers stonden er dit seizoen in de wedstrijden tegen SC Cambuur, De Graafschap en Almere City, maar laten het te vaak liggen tegen ploegen die lager op de ranglijst staan.