VOLENDAM - In een zeer spannende slotfase heeft FC Volendam alsnog een punt over gehouden aan het thuisduel tegen Almere City FC. De vier doelpunten die werden gescoord vielen allen in de laatste twintig minuten. Nadat het Almere City van trainer Michele Santoni vlak voor tijd op voorsprong was gekomen leek men de zege te pakken, maar Nick Doodeman die eerder ook al de openingstreffer had gemaakt redde alsnog een punt voor de Volendammers.

In de eerste helft waren de beste kansen voor de thuisploeg en Almere mocht vooral doelman PLattel dankbaar zijn die redding bracht op pogingen van Berenstein en Doodeman. Na de rust was de eerste grote kans wel voor de gasten, maar kreeg Ricardo Kip de bal niet achter keeper Michaelis.

Met een knappe treffer was het uiteindelijk Doodeman die de ban brak. Met een kwartier was echter alles weer anders toen eerst Kevin Luckassen de gelijkmaker binnen tikte en even later James Efmoridis de 1-2 tegen de touwen kopte. Dankzij Plattel die in de eerste helft zo goed op dreef was kwam het Volendam van trainer Hans De Koning alsnog langszij toen hij onder een voorzet van Doodeman heen ging.

FC Volendam - Almere City FC 2-2 (0-0)
71. Doodeman 1-0
76. Luckassen 1-1
83. Efmorfidis 1-2
89. Doodeman 2-2